Bezoek de tentoonstelling ‘Under Construction’

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Under Construction (grote weergave)
De tentoonstelling ‘Under Construction’ is nog tot 30 november te bezichtigen in OostCampus. Het gaat om een educatieve en interactieve mobiele installatie.

De tentoonstelling ‘Under Construction’ belicht de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties die we met z’n allen moeten halen tegen 2030. Deze doelstellingen zijn universeel en gelden voor alle landen ter wereld. De gemeente Oostkamp is door de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten geselecteerd als 1 van de 20 pilootgemeenten die hun schouders zetten onder deze doelstellingen.

Duurzaamheid wordt door de gemeente al langer in het vaandel gedragen. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen hebben dan ook een prominente plaats gekregen in de toekomstvisie van Oostkamp 2030. De mobiele installatie van ‘Under Construction’ sluit in dit opzicht dan ook mooi aan bij de tentoonstelling Oostkamp 2030. Samen zijn ze te bezoeken in OostCampus.

‘Under Construction’ informeert op laagdrempelige wijze over duurzaamheid, met concrete voorbeelden uit de praktijk, interactieve methodieken, quizvragen, etc.

De titel ‘Under Construction’ is niet mis te verstaan: er moet nog hard werk geleverd worden om deze 17 doelstellingen te halen. De tentoonstelling bestaat uit een bouwstelling waartussen de infozeilen hangen.  Samen moeten we bouwen aan een betere wereld. Oostkamp gaat er alvast voor!

Nog tot 30 november in OostCampus te bewonderen (tijdens de openingsuren).

op 10 november 2017
Nieuwsoverzicht
LCP