Fair Trade op de markt - een terugblik

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

fair_trade_op_de_markt (grote weergave)
Op donderdag 5 oktober stond de fairtradetrekkersgroep van Oostkamp op de markt. In het kader van de week van de Fair Trade die van 4 tot 14 oktober loopt, was dit één van de acties die de vrijwilligers van de fairtradetrekkersgroep ondernomen hebben.

Voorbijgangers op de wekelijkse markt werden getrakteerd op een (h)eerlijk potje koffie en een stukje chocolade. Hoewel het weer spelbreker was, overheerste een gezellige sfeer rond het standje in het portaaltje van de kerk. In de Week van de Fair Trade proberen enthousiastelingen mensen warm te maken voor dit belangrijke thema.

Meer Fair Trade is er in bibliotheek-infopunt in Oostkamp, waar kunstwerkjes van de leerlingen van de middenschool Sint-Pieter worden uitgestald. Nog tot 14 oktober kan je er stemmen op zijn favoriet ontwerp. De besten winnen Faire prijzen.

Oostkamp is dit jaar al 10 jaar Fair Trade-gemeente. De trekkersgroep bestaat uit een gemotiveerde groep vrijwilligers die dit thema hoog in het vaandel draagt. Ze bemannen standjes op verschillende gemeentelijke evenementen om Fair Trade in de kijker te zetten.

Wil je meer weten over Fair Trade in je gemeente? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de website.

op 06 oktober 2017
Nieuwsoverzicht
LCP