Aankoop houtversnipperaar

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

info (grote weergave)
De huidige houtversnipperaar is 24 jaar oud en is aan vervanging toe. De Gemeenteraad beslist over de aankoop van een nieuwe houtversnipperaar op een onderstel. De kost wordt geraamd op 60.500 euro inclusief btw.

Een houtversnipperaar is misschien beter gekend onder de naam houthakselaar. De machine die op vandaag gebruikt wordt, is 24 jaar oud en heeft 5.000 draaiuren. Door combinatie van ouderdom en intensief gebruik, vertoont de machine meer en meer structurele slijtage. Het risico op grote kosten op korte termijn is groot. Door de ouderdom presteert de machine ook niet zo goed meer. Investeren in een nieuwe houtversnipperaar is dan ook nodig. De gemeente kiest voor een hakselaar op een onderstel met wielen zodat die kan gekoppeld worden aan een vrachtwagen. Dat vergemakkelijkt de verplaatsing van de machine.

Met de houthakselaar wordt het hout van snoeibeurten versnipperd en daarna opnieuw gebruikt bij de aanleg en onderhoud van het openbaar domein o.a. in perken. Het is een manier om onkruid tegen te gaan. Het haksel dat de gemeente zelf niet kan gebruiken, wordt naar het containerpark gevoerd. Inwoners kunnen het daar gratis ophalen. 

Aan de Gemeenteraad werd gevraagd om het bestek en de kostenraming (65.000 euro inclusief btw) voor de aankoop van een nieuwe houtversnipperaar goed te keuren.  

op 17 maart 2017
Nieuwsoverzicht
LCP