Burgemeester Luc Vanparys geeft de fakkel door aan Jan de Keyser

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

links: Luc Vanparys, rechts: Jan de Keyser (grote weergave)
Burgemeester Luc Vanparys heeft besloten zijn mandaat te beëindigen 30 april 2017. Op 1 mei 2017 wordt schepen Jan de Keyser burgemeester, schepen Els Roelof wordt eerste schepen.

Beste mensen  

In overleg met mijn familie en de CD&V-raadsleden heb ik besloten op 30 april 2017 mijn mandaat als burgemeester te beëindigen. Ik zal dan sinds 1983 in het gemeentebeleid actief zijn geweest, 12 jaar als schepen en daarna meer dan 22 jaar als burgemeester. Ik heb het ambt steeds met heel veel gedrevenheid en passie uitgeoefend en dit altijd met de bedoeling om van Oostkamp een plaats te maken waar het aangenaam wonen en werken is voor iedereen.

In de periode waarin ik burgemeester mocht zijn, heb ik samen met de schepenen en gemeenteraadsleden veel kunnen realiseren. Oostkamp is een moderne en dynamische gemeente met een mooie handelskern en een goede gemeentelijke infrastructuur. Er werd veel geïnvesteerd, zowel in samenwerking met mensen als in wegen en gebouwen. De kers op de taart was ongetwijfeld alle gemeente- en OCMW-diensten onder één dak brengen om zo te komen tot een nog betere en efficiëntere dienstverlening ten dienste van de bevolking. Ondertussen heeft iedereen zijn of haar weg gevonden naar OostCampus. Ook de uitbreiding van het gemeenschapscentrum Riderfort is een bijzonder geslaagde realisatie.

Niettegenstaande het een volledig persoonlijke beslissing is, doet het me natuurlijk wat. Maar om een nieuwe generatie volop de kans te geven, is het belangrijk de fakkel tijdig door te geven.

De CD&V stelt eerste schepen Jan de Keyser voor als mijn opvolger en Els Roelof als eerste schepen.

Met grote tevredenheid kijk ik terug op mijn loopbaan. De voorgenomen beleidsplannen zijn uitgevoerd of in uitvoering. Een visie over hoe Oostkamp er idealiter in het jaar 2030 uitziet is in voorbereiding. 

Ik hou eraan iedereen te danken voor het in mij gestelde vertrouwen.

Samen met mij zal ook OCMW-voorzitter Herman Himpens zijn mandaat beëindigen, en dit op 31 december  2016. Hij wordt opgevolgd door Sebastian Vande Ginste.

Heel hartelijk en leve OOSTKAMP! 

Luc Vanparys

Burgemeester

op 14 juli 2016
Nieuwsoverzicht
LCP