Dienstverlening voor iedereen: aan de slag met gebarentaal

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Opleiding gebarentaal (grote weergave)

Wist je dat ... de Andersvalidenraad inzet op het sensibiliseren over en het werken aan de toegankelijkheid van andersvaliden in Oostkamp? Een van de aandachtspunten is de toegankelijkeid van slechthorenden aan de loketten. De Andersvalidenraad polste daarom of de medewerkers van de gemeente die in rechtstreeks contact staan met de inwoners enkele gebaren konden aanleren.

Als gemeente vinden we toegankelijkheid en inclusie heel belangrijk en dus spraken we voor dit idee het Vlaams GebarentaalCentrum (VGTC) aan. Het VGTC is door de Vlaamse overheid erkend als kennis- en coördinatiecentrum voor de Vlaamse Gebarentaal en organiseert onder andere cursussen voor het aanleren van de Vlaamse gebarentaal.

Vanuit de verschillende diensten namen een 15-tal medewerkers die in rechtstreeks contact staan met de inwoners deel aan een korte basisopleiding Vlaamse gebarentaal. Er werden een aantal basisgebaren aangeleerd zoals goedemorgen en goedenavond, wat je ziet op de foto. De nadruk lag vooral op waar je best rekening mee houdt wanneer je met een slechthorend persoon communiceert. We blijven bijleren en inzetten op een nog betere dienstverlening, voor iedereen.

op 16 mei 2022
Nieuwsoverzicht
LCP