Stem op je favoriete Fair Trade affiche

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Fair Trade affichewedstrijd (grote weergave)
Op zaterdag 14 mei 2022 was het Wereld Fair Trade dag. In een periode waarin producenten geconfronteerd worden met uitdagingen en consumenten met stijgende prijzen, is het belangrijk om even stil te staan bij dit thema. Oostkampse scholen deden dat ook en hebben Fair Trade affiches ontworpen.

De Oostkampse Fair Trade affichewedstrijd is aan zijn 3de editie toe. Er nemen 8 klassen uit 4 verschillende scholen deel. Per klas werd de beste affiche geselecteerd en bezorgd aan de Fair Trade trekkersgroep. Elk van de 8 affiches is dus eigenlijk al een winnaar, maar jouw favoriet kan in de prijzen vallen. Van 14 tot 31 mei kun je stemmen via het online stemformulier. Ook de jury zal zich beraden over een top 3. De winnaars maken we in juni bekend.  

Bedoeling is vooral om jonge geesten creatief te laten nadenken over een duurzame, eerlijke toekomst. Zowel voor de boeren dichtbij als de boeren in het Zuiden zijn eerlijke prijzen, goede werk- en milieuomstandigheden van belang. Ook het klimaat is een belangrijke factor voor Fair Trade. 

Op zaterdag 14 mei gaat ook het Vrijetijdsplatform door in Oostkamp. De aanwezige verenigingen zetten al  vaak in op Fair Trade producten bij hun vergaderingen en activiteiten en worden voor de gelegenheid extra gemotiveerd. Sta je ook even stil bij de impact van jouw aankopen op 14 mei? 

op 13 mei 2022
Nieuwsoverzicht
LCP