Vaccinatiecentrum De Valkaart ontvangt de eerste kinderen tussen 5 en 11 jaar

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Opening vaccinatiecentrum voor kinderen (grote weergave)

Ook Oostkamp en Beernem starten met de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar. De kinderburgemeesters van Oostkamp en Beernem openden samen de vaccinatieruimte voor kinderen.  Er werden zo’n 3.000 kinderen van 5 tot en met 11 jaar uitgenodigd, op de eerste vaccinatiedag zullen zo’n 750 kinderen hun eerste prikje krijgen. Er werd gekozen voor vaccinatie in De Valkaart op 3 woensdagmiddagen in januari voor de eerste vaccinatie. Het hele team staat klaar om de vaccinatie vlot en kindvriendelijk te laten verlopen.

Vandaag openen de kinderburgemeester van Oostkamp (Jeanne Bourgeois) en van Beernem (Louise Van de Casteele) de vaccinatieruimte voor kinderen tussen 5 en 11 jaar. Ze lieten zelf meteen ook hun eerste prik toedienen.

Oostkamp en Beernem tellen samen een kleine 3.000 kinderen tussen de 5 en 11 jaar. Die zijn intussen allemaal uitgenodigd voor hun vaccinatie en hebben in de loop van vorige en deze week hun oproepingsbrief ontvangen voor beide vaccinatiemomenten. Belangrijk is dat de ouders de vaccinatiemomenten bevestigen, verplaatsen of annuleren. Doe dit bij voorkeur digitaal (zoals bij de bevestiging van de volwassenen), maar het kan ook via een telefoontje aan het callcenter (tel 050 40 49 40) tijdens de kantooruren. Je kan ook al kijken op My Health Viewer. Daar kan je de afspraak raadplegen en met de vaccinatiecode de afspraak bevestigen of verplaatsen op  https://covidvaccin.doclr.be/.

Wie meerdere kinderen in die leeftijdscategorie heeft en wenst dat die op hetzelfde moment gevaccineerd worden, kan bij die bevestiging de momenten op elkaar afstemmen.

De vaccinatie met het Pfizer-kids-vaccin (= pediatrische variant van het Pfizer-vaccin met een aangepaste samenstelling), gebeurt twee maal met drie weken tussen de eerste en tweede vaccinatie. De vaccinatie vindt plaats in De Valkaart op woensdagnamiddagen 12, 19 en 26 januari (1e vaccin) en 2, 9 en 16 februari (2e vaccin).

Er wordt gevaccineerd in de matsportenzaal en een deel van de sporthal. Beide ruimtes worden wat aangepast aan de jonge bezoekers, zodat ze op een leuke manier onthaald worden. De sporthal wordt daarna telkens weer ontruimd voor de avondsporters. 

Breng volgende zaken mee bij het vaccinatiemoment:

  • Een identificatiebewijs mee van elke kind, bij voorkeur de kids-ID of de ISI-plus-kaart of desnoods een briefje van de mutualiteit.
  • Een toestemmingsbrief indien het kind niet vergezeld wordt door één van de ouders (vb. door een oma, opa, tante…). Deze brief kan je terugvinden op laatjevaccineren.be/5-11-jarigen.
  • Een mondmasker is verplicht voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer informatie over de vaccinatie vind je op laatjevaccineren.be.

op 12 januari 2022
Nieuwsoverzicht
LCP