Oostkamp luidt de klokken op oudejaarsavond om 20.21 uur

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

KLOKSLAG 20.21 (grote weergave)
Op 31 december klokslag 20.21 uur zullen in Oostkamp de kerkklokken luiden. Het is een warme uitnodiging aan de inwoners om stil te staan bij waar ze dankbaar voor zijn en wat hen hoopvol maakt. Zo hangt dankbaarheid hoorbaar en voelbaar in de lucht.

Vorig jaar lanceerde “verb(l)ind” samen met burgemeesters vanuit heel Vlaanderen klokslag 20.20. Toen gaven de kerkklokken om 20.20 uur het teken om de straat op te gaan, het glas te heffen en het nieuwe jaar te omarmen. Zo waren we - ondanks die laatste avond van het jaar alleen - toch een moment samen. Het werd een breed gedeeld succes.

Dit jaar is er klokslag 20.21 als een ode aan het kleine waarin we groot zijn voor elkaar.  Op 31 december klokslag 20.21 uur zullen de kerkklokken luiden. Als een warme uitnodiging aan mensen om stil te staan bij waar ze dankbaar voor zijn en wat hen hoopvol maakt. Zo hangt dankbaarheid hoorbaar en voelbaar in de lucht. Burgemeester Jan de Keyser heeft de kerkfabrieken opgeroepen om in Oostkamp om 20.21 uur de klokken van kerken en kloosters voor 5 minuten te laten luiden.

op 30 december 2021
Nieuwsoverzicht
LCP