Oostkamp | Project Larestraat en omgeving | 20 september start volgende fase

Plan fasering (grote weergave)
Werken in Nieuwburgstraat tussen Larestraat en Edestraat starten maandag 20 september.

Op maandag 20 september start fase 3 van het wegenproject, zijnde de heraanleg van de Nieuwburgstraat tussen de Larestraat en de Edestraat, niet de kruispunten zelf. De aannemer start aan de Larestraat en werkt richting Edestraat. De werfzone schuift dus geleidelijk aan op.

Voorziene duur van deze fase: 3 weken, van 20 september tot 8 oktober.

Autoverkeer in de werfzone:

  • De woningen/handelszaken in de werfzone zijn tijdens deze werken bereikbaar, ofwel via kant Larestraat ofwel via kant Kortrijksestraat, afhankelijk van waar de aannemer aan het werk is. Let wel, het is een werfzone dus voorzichtigheid is aangewezen.
  • Ongeveer ter hoogte van woning Nieuwburgstraat 7 (in de bocht) worden een nieuwe dwarsduiker en kopmuren geplaatst. Op dat moment is op die plaats geen doorgang mogelijk. De woningen zijn te bereiken ofwel via kant Larestraat ofwel via kant Kortrijksestraat.
  • Vooraleer er geasfalteerd wordt, wordt de fundering verstevigd.
    Het aanbrengen van die versteviging en de aanleg van de onderlaag en toplaag asfalt zullen een 3-tal dagen duren. Op die dagen is de werkzone niet bereikbaar. De exacte dagen kunnen nu nog niet gegeven worden (hangt af van verloop van de werken en van de weersomstandigheden). 

Doorgaand autoverkeer: omleiding via Larestraat.

Fietsers

  • Wil u met de fiets een woning in de werfzone bereiken, dan raden we aan om af te stappen en met de fiets aan de hand door de werfzone te gaan. Maak ook oogcontact met de chauffeurs van kranen zodat u zeker bent dat u gezien bent.
  • Moet u niet in de werfzone zijn, dan volgt u de omleiding via de Larestraat. 

Heb je vragen over de bereikbaarheid van de woningen en handelszaken in de werfzone?

De medewerkers van de dienst Publieke Ruimte helpen je graag verder: 050 819 880 of openbarewerken@oostkamp.be

op 16 september 2021
Nieuwsoverzicht
LCP