Vaccinatiecentrum De Valkaart: stand van zaken

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

cijfers (grote weergave)
Het vaccinatiecentrum is verhuisd naar de matsportenzaal in De Valkaart | Er zijn inhaalmomenten voor wie de vaccinatie gemist heeft | En we zijn in Oostkamp en Beernem nog steeds goed bezig, kijk maar naar de cijfers!

Sinds 16 augustus vaccineren we in de matsportenzaal van De Valkaart en niet langer in de grote sporthal. Dat betekent dat de sportclubs opnieuw gebruik kunnen maken van de grote sporthal. Voor wie gevaccineerd moet worden, verandert er weinig. Je komt nog steeds naar De Valkaart, langs dezelfde ingang. Intussen zitten we voor Oostkamp en Beernem op een algemene vaccinatiegraad van 78% en worden nu vooral de +12-jarigen gevaccineerd. Er zijn ook inhaalmomenten voorzien voor wie zijn vaccin gemist heeft.

Tot vorige week vrijdag was de sporthal De Valkaart in gebruik voor de grootschalige vaccinatie tegen het coronavirus. De vaccinatiecampagne gaat goed vooruit en het gewone leven doet stap per stap zijn intrede. Om de meeste clubs tegemoet te komen die De Valkaart gebruiken, werd gekeken om de sporthal vanaf 20 augustus opnieuw vrij te geven. De rest van de vaccinatiecampagne gebeurt nog steeds in De Valkaart, maar gezien dat er minder grote capaciteit nodig zal zijn, is het mogelijk te verhuizen van zaal. Die verhuis is inmiddels een feit.

Vanaf deze middag wordt gevaccineerd in de matsportenzaal. Voor wie nog gevaccineerd moet worden, verandert er weinig. Je komt nog steeds naar De Valkaart, langs dezelfde ingang. Daar word je naar een andere zaal geleid voor de effectieve vaccinatie.

Inhaalmomenten om je te laten vaccineren:
We voorzien inhaalmomenten voor mensen die nog niet gevaccineerd zijn of die door omstandigheden hun tweede vaccin hebben gemist. Bel hiervoor tijdens de kantooruren naar het callcenter, tel 050 40 49 40.

Vaccinatiecentrum De Valkaart kan mooie cijfers voorleggen. Dit zijn de percentages volledig gevaccineerden voor Oostkamp en Beernem (cijfers tot en met 15/8):

  • Plus 12-jarigen: 87%
  • Plus 18-jarigen: 93%
  • Volledige bevolking: 78%
op 16 augustus 2021
Nieuwsoverzicht
LCP