Tijdelijke skateparken in Oostkamp en Waardamme geopend

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Skate (grote weergave)
De gemeente Oostkamp voorziet een tijdelijk skatepark op het evenementenplein aan OostCampus en een mini ramp aan de Waarde in Waardamme van 1 juli – 31 augustus 2021. Jongeren krijgen zo extra mogelijkheden om elkaar tijdens de corona-periode buiten te ontmoeten.

De extra skate-elementen die vorig jaar in volle corona-tijd geplaatst werden op het evenementenplein, waren een schot in de roos. Aangezien de vraag naar skate-locaties groot is en de gemeente rekening wil houden met de nood van jongeren om elkaar weer vaker buiten te ontmoeten, wordt dit ook dit jaar herhaald. Er is nu ook een mini-ramp geplaatst in Waardamme aan de Waarde. Samen met de bestaande skateparken, beschikt Oostkamp nu over een mooi aanbod voor skateliefhebbers.

Positieve samenwerking met jonge skaters

De skatetoestellen komen er na een positieve samenwerking met enkele jonge Oostkampse skaters. Ze dachten mee over welke elementen het beste zouden passen op het evenementenplein en in de Waarde en hielden daarbij rekening met zowel beginners als gevorderden en de reeds bestaande skateparken in Oostkamp. Dezelfde groep skaters zat vorig jaar al mee aan tafel toen er op 1 locatie een pop-upskatespot werd georganiseerd op het evenementenplein. Dankzij het succes van vorig jaar wordt het budget verhoogd en wordt dit jaar ingezet op 2 locaties.

Die komen er naast de 3 bestaande locaties:

  • Domein De Valkaart
  • Kerkplein Hertsberge
  • Ridefort Ruddervoorde

In ruil voor de inspanning die de gemeente levert – zo’n 8.627,30 euro – engageren de jongeren zich om zorg te dragen voor de omgeving van skateplekken. Via hun Instagram account Skate.Oostkamp motiveren ze nu al jongeren om geen afval achter te laten. Er worden extra rolcontainers voorzien op de nieuwe skateplekken om zwerfvuil tegen te gaan.

Outdoor ontmoetingsplekken voor een leuke zomer

Naast de skateparken, kunnen jongeren ook pingpong en darts spelen op verschillende buitenlocaties. Zo wil de gemeente jongeren stimuleren om met elkaar af te spreken en samen buiten een leuke middag te beleven.

op 30 juni 2021
Nieuwsoverzicht
LCP