Help je mee met straatvinken op 20 mei?

Logo straatvinken (grote weergave)
Straatvinken heeft niets met vogels te maken, maar wel met het ‘vinken’ of tellen van het verkeer in de Vlaamse straten. Het is een initiatief van de Ringland Academie, de Universiteit Antwerpen en HIVA – KU Leuven waarvoor ze de medewerking van de Vlamingen nodig hebben.

Deze organisaties vragen enerzijds het verkeer in zoveel mogelijk straten te tellen en anderzijds willen ze weten hoe de Vlaming zijn straat beleeft.

Hoe meedoen?

Schrijf je in op de website van Straatvinken

Wat kan je doen?

  • Tel het aantal (vracht)auto’s, bussen van De Lijn, fietsers en voetgangers in je straat op donderdag 20 mei van 17 tot 18 uur. Hoe meer Vlamingen er tellen, hoe beter de wetenschappers de verkeersstromen in Vlaanderen in kaart kunnen brengen.
  • Vul de online vragenlijst in. Met de bevraging peilen ze bij de deelnemers naar hoe ze hun straat beleven: de inrichting, de omgeving en de sociale aspecten geven inzicht in de beleving van de straat.

Door het telinitiatief jaarlijks te herhalen, krijgt men zicht op de evolutie van de vervoersmiddelen. Het doel is streven naar een evenwichtige verkeersmix en duurzame verplaatsingen (openbaar vervoer, fiets, te voet) stimuleren.

op 27 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP