Update: Vaccinatiecentrum De Valkaart zal met QVax werken voor mensen jonger dan 65

noun_Syringe_149857 (2) (grote weergave)

Oostkamp en Beernem zullen starten met QVax als reservelijst voor de mensen onder de 65. Dit zal zijn van zodra die leeftijdsdrempel bereikt wordt en als blijkt dat QVax goed op punt staat. Wie jonger is dan 65 en zich op een reservelijst wil plaatsen, kan zich registreren via www.qvax.be.

Een tijd geleden lanceerden Oostkamp en Beernem een eigen reservelijst voor 65-plussers. Op dat moment was nog geen Vlaamse tool beschikbaar en wilden we als gemeente snel schakelen. Die aanpak heeft heel goed gewerkt. Toen QVax vorige week gelanceerd werd, werd beslist om de bestaande lijst te blijven gebruiken voor de 65-plussers. Zo moesten mensen zich niet dubbel registreren en was er duidelijkheid voor iedereen.

Eind deze maand verwachten we de vaccinatie-uitnodigingen te versturen voor mensen tussen 66 en 68 jaar. Van daar gaan we verder richting jongere bevolking. We moeten dan ook kijken voor het opstarten van een nieuwe reservelijst voor mensen jonger dan 65 jaar. Voor deze nieuwe doelgroep wordt nu wel gekozen om te werken met het QVax platform, dat tegen dan hopelijk feilloos werkt.

Ben je jonger dan 65 en wil je je op de reservelijst plaatsen voor snelle oproep bij eventueel vrijgekomen plaatsen? Registreer je via www.qvax.be.

op 14 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP