ParkPop-festival wordt nog een jaartje uitgesteld

parkpop19 (grote weergave)

In samenspraak met de gemeente heeft ParkPop beslist de editie van 2021 te annuleren, omwille van corona. Er is te weinig duidelijkheid om het festival goed te kunnen voorbereiden en te weinig zekerheid dat het effectief zal kunnen doorgaan. Er is al een nieuwe datum vastgelegd voor volgend jaar: zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2022.

De beslissing op ParkPop dit jaar opnieuw te annuleren werd niet licht genomen. De voorbije maanden werd intensief overlegd met het ParkPop-bestuur, gemeente Oostkamp & andere festivals, dit met oog op een veilige herstart. De veiligheid en gezondheid van de fans, medewerkers, crew, sponsors, leveranciers & de artiesten zijn de hoogste prioriteit. Met de vroege uitrol van de vaccinaties kwam er hoop, maar tot op heden biedt deze helaas nog niet de nodige zekerheid en garanties. Daarom werd beslist het festival dit jaar opnieuw te annuleren.

ParkPop: “We willen onze fans en artiesten enkel de gekende, allerbeste ParkPop-ervaring bieden. In de huidige omstandigheden kunnen we dit niet realiseren. De beslissing was nodig, maar is hard. We willen langs deze weg iedereen die het festival een warm hart toedraagt bedanken. We zagen jullie uitkijken naar weer mooiere tijden, hopen in donkere dagen, begrip tonen voor de onzekere situatie, elkaar en ons steun geven. We kunnen jullie daarvoor niet hard genoeg bedanken en kijken er naar uit om in de toekomst weer samen mooie herinneringen te maken. Noteer alvast zaterdag 20 & zondag 21 augustus 2022 in jullie agenda. Dan gaan we samen het Beukenpark weer laten knallen!

Jan de Keyser, burgemeester: “Ook als gemeente vinden we het spijtig dat deze beslissing genomen moest worden. ParkPop is een top-evenement, een vaste waarde in onze gemeente. We zijn trots en dankbaar dat zoveel vrijwilligers hun schouders daaronder willen zetten. Want het is niet niks, zo’n festival organiseren. We hebben dan ook alle begrip voor de beslissing en blijven hen steunen. We laten de moed niet zakken en kijken samen uit naar volgend jaar!”

op 14 april 2021
Nieuwsoverzicht
LCP