Vlot bezoek aan het vaccinatiecentrum

noun_Syringe_149857 (2) (grote weergave)
Vervoermogelijkheden, toegankelijkheid en praktische tips.

Vervoermogelijkheden

Je kan uiteraard te voet, met de fiets of met de wagen komen. Er is een fietsenstalling en parkeergelegenheid vooraan het gebouw. 

Inwoners van Beernem en Oostkamp kunnen gemakkelijk met de belbus naar het vaccinatiecentrum. De Lijn voegde namelijk, op uitdrukkelijke vraag van Beernem en Oostkamp, een nieuwe halte toe aan het belbusgebied, namelijk halte De Valkaart. Dat betekent dat inwoners vanaf elke belbushalte de belbus kunnen nemen naar De Valkaart. Deze halte blijft bestaan zolang het vaccinatiecentrum er is. Een afspraak met de belbus maak je telefonisch via 059 56 52 56. Zeg aan welke halte je wil op- en afstappen en hoe laat je er moet zijn.

Ook de gewone bus, lijn 20 stopt aan De Valkaart. 

Geraak je er echt niet? Dan kan je ook een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale om naar het vaccinatiecentrum te gaan. Bel naar het callcenter (050 40 49 40).

Toegankelijkheid

Om het bezoek aan het vaccinatiecentrum zo vlot mogelijk te laten verlopen, is er specifieke aandacht voor toegankelijkheid.

  • Alles is op het gelijkvloers, er zijn geen trappen.
  • Er zijn parkeerplaatsen voor personen met een handicap vooraan het gebouw, maar wie iemand wil afzetten, dan dit aan de ingang. Volg de pijlen K&R.
  • Er zijn medewerkers die kunnen helpen of de weg wijzen. Spreek hen gerust aan.
  • Er wordt opgeroepen om alleen te komen. Is dat voor onmogelijk, dan is begeleiding uiteraard toegestaan. Ook blind geleidehonden zijn welkom.
  • Ook aan mensen met een auditieve beperking is gedacht. Voor wie een hoorapparaat heeft, is er een ringleiding (hoorapparaat op stand T) en voor wie gebarentaal spreekt, is er een online live tolk voorzien via een tablet. Vraag ernaar aan de onthaalbalie.

Handige tips

  • Zijn er medische aandachtspunten (bloedverdunners, allergieën, voorgeschiedenis, …) vraag dat de huisarts of thuisverpleegkundige dit voor je opschrijft, dan kan je dit tonen.
  • Bekijk op voorhand eens het filmpje van het vaccinatiecentrum, zo weet je goed hoe alles loopt.
  • Kom op tijd, niet te vroeg, niet te laat.
  • Zorg voor makkelijke kledij om je bovenarm te ontbloten voor de prik, zoals een losse bloes met korte mouwen of een T-shirt.

op 09 maart 2021
Nieuwsoverzicht
LCP