Verenigingen en kinderopvang gebruiken infrastructuur van VBS De Sprong Waardamme

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Info (grote weergave)
Gemeente Oostkamp gaat een samenwerking aan met de scholengroep Karel de Goede vzw om de infrastructuur van Vrije Basisschool De Sprong in Waardamme te gebruiken. Op deze manier worden overheidsmiddelen zo efficiënt mogelijk gebruikt.

In functie van de geplande verbouwingen van de Vrije Basisschool De Sprong in Waardamme kreeg de gemeente enkele jaren terug het aanbod om gebruik te maken van de infrastructuur van de school. Dit met het oog op extra ruimte voor de gemeentelijke dienstverlening en het lokale verenigingsleven.

De gemeente heeft namelijk een regierol op te nemen in het voorzien van buitenschoolse activiteiten. Ze focust hiervoor op onder meer kleuteropvang en het stimuleren van multifunctioneel en efficiënt gebruik van infrastructuur. Zo hebben de buitenschoolse kinderopvang Ferm, toneelvereniging Ware Vreugd Waardamme en de Koninklijke Harmonie Deugd Baart Vreugd onderdak gevonden in de gebouwen van VBS De Sprong. Ook andere Oostkampse verenigingen kunnen via het gemeentelijke reservatiesysteem gebruik maken van de nieuwe polyvalente ruimte en eetzaal.

Op dit aanbod van scholengroep Karel de Goede vzw, waarvan VBS De Sprong deel uit maakt, wordt nu ingegaan. De Gemeenteraad van februari keurde deze samenwerkingsovereenkomst, opgesteld voor 18 jaar, goed.

op 26 februari 2021
Nieuwsoverzicht
LCP