Negen Oostkampse verenigingen krijgen voor twee jaar het label ‘Hartveilige vereniging’

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

9 verenigingen krijgen label hartveilige vereniging (grote weergave)
In 2020 kregen alle Oostkampse verenigingen de kans om zich in te schrijven voor de cursus reanimeren en defibrilleren van het Rode Kruis. Er kwam veel respons en uiteindelijk hebben negen verenigingen het label van ‘Hartveilige vereniging’ gekregen.

Het is onvoldoende om AED (Automatische Externe Defibrillator)-toestellen aanwezig te hebben in gemeentelijke lokalen als enkel dokters of verpleegkundigen ermee kunnen werken. In nood telt elke seconde en is het goed dat er iemand weet hoe te handelen. Daarom biedt gemeente Oostkamp, sinds 2019 ‘Hartveilige gemeente’, jaarlijks cursussen aan, afwisselend voor inwoners en verenigingen, in samenwerking met het Rode Kruis.

In 2020 kregen alle Oostkampse verenigingen de kans om zich in te schrijven voor de cursus reanimeren en defibrilleren. Velen toonden interesse en uiteindelijk hebben 9 verenigingen het label van ‘Hartveilige vereniging’ gekregen.

Als vereniging ontvang je dit label als 10% van het bestuur of van de leden deelgenomen heeft aan de cursus en een overeenkomst getekend heeft met het Rode Kruis. Daarnaast is er een AED-toestel aanwezig in drie tot vijf minuten binnen het bereik van hun verenigingslokaal. Het label blijft twee jaar geldig. Je kan er als vereniging ook voor kiezen om de opleiding te volgen zonder deze voorwaarden van het label. Aan het Rode Kruis kan je een attest aanvragen dat aantoont dat je de opleiding gevolgd hebt.

Deze verenigingen zijn een ‘Hartveilige vereniging’:

  1. Bujinkan Dojo Oostkamp
  2. Flac atletiekvereniging
  3. Karateclub Oostkamp
  4. KSA Ten Rode Oostkamp
  5. KSA Oostkapjes Oostkamp
  6. KDC Ruddervoorde
  7. MVC Melantho
  8. Ruvo Ruddervoorde
  9. Zwemclub De Valkaart Oostkamp

In 2021 staan er cursussen voor de inwoners op de agenda maar door de corona-crisis is het nog niet duidelijk wanneer deze zullen kunnen doorgaan.

op 01 februari 2021
Nieuwsoverzicht
LCP