Quiz in ‘t licht

Quiz in 't licht: ParkPop (grote weergave)
Gemeente Oostkamp slaat de handen in elkaar met enkele lokale verenigingen en organisaties en biedt vanaf donderdag 14/1 wekelijks een online quiz aan. Een ideale manier voor inwoners om hun kennis over Oostkamp te testen én uit te breiden.

De corona-maatregelen dagen ons nog steeds uit om op een andere manier om te gaan met werk, vrije tijd, sport en ontspanning … Met het project 8020 in ’t licht heeft de gemeente de voorbije weken en maanden de donkere dagen wat lichter willen maken, o.a. door het inrichten van een mobiele lichtplek, het aanbieden van cultuur op zondag en een wekelijkse challenge. Nu komt daar nog een initiatief bij: quiz in ’t licht.

Fysiek samen komen om aan een quiz deel te nemen is nog niet mogelijk. Daarom bieden we samen met Oostkampse verenigingen en organisaties vanaf donderdag 14 januari wekelijks een online quiz aan. Deze quiz zal telkens in het teken van de vereniging of organisatie staan die de quiz ‘kaapt’. We dagen de inwoners uit om na te gaan hoe goed zij Oostkamp kennen en wat er allemaal leeft in onze gemeente. De quizzen zijn korte, leuke uitdagingen die inwoners kunnen invullen en uitproberen waar en wanneer zij dat wensen. Of je nu achter je computerscherm zit tijdens een welverdiende pauze wanneer je thuiswerkt of op je smartphone terwijl je ontspant na een lange schooldag. Je zal deze quiz ook kunnen delen met elkaar via sociale media. Op deze wijze willen we de verbondenheid en het enthousiasme van onze inwoners stimuleren.

De online quiz wordt telkens via de gemeentelijke Facebookpagina bekend gemaakt en zal ook terug te vinden zijn op deze website. Via de Facebookpagina #8020 dagen de verenigingen en instanties, aan de hand van een filmpje, jou uit om aan hun quiz deel te nemen. Neem er zeker een kijkje!

De eerste quiz die we lanceren is deze van ParkPop vzw. Op het programma voor daarna staan Apegem Sportief, de politie en 3 verenigingen uit Moerbrugge. Verenigingen die nog interesse hebben om mee te doen, kunnen zich melden bij vrijetijd@oostkamp.be of via tel 050 819 900.

op 13 januari 2021
Nieuwsoverzicht
LCP