Cultuur in 't licht: aflevering 7

Cultuur in 't licht 7 - DJ TRSTN en KSA Ten Rode (grote weergave)
Een digitaal streepje lokale cultuur op zondag. Ontdek wie er optreedt op zondag 10 januari.

Met de huidige corona-maatregelen is het samen genieten van cultuur in een theaterzaal niet mogelijk. Daarom heeft de gemeente Oostkamp voor haar inwoners een digitale variant uitgewerkt: Cultuur in ’t licht. Een streepje cultuur op zondag. Via de gemeentelijke Facebookpagina krijgen een aantal weken lang Oostkampse kunstenaars en artiesten een podium.

Omdat het onmogelijk is om cultuur te voorzien in een klassieke opstelling, is de gemeente op zoek gegaan naar alternatieven. Daarmee wil de gemeente ook lokale talenten in de kijker zetten. Er was onmiddellijk veel enthousiasme.

De komende weken krijg je elke zondag een snuifje cultuur voorgeschoteld via Facebook. Stem af op de gemeentelijke Facebookpagina tegen 15 uur en geniet! Wie niet op Facebook zit, kan vanaf de dag nadien de opnames ook bekijken via de gemeentelijke website en YouTube-kanaal.

Op zondag 10 januari is het de zevende aflevering met DJ TRSTN en KSA Ten Rode.

DJ TRSTN 

Tristan Maenhout /TRSTN (16) was dit jaar de jongste kandidaat ooit van MNM Start To DJ. De Oostkampse tiener werd als enige West-Vlaming gekozen uit 148 inschrijvingen. “Een hele eer”, vond de KSA’er zijn finaleplaats. “Zelf kijk ik op naar Belgische dj’s zoals DJ Licious en Dimitri Vegas & Like Mike. Zelf speel ik graag muziek uit de jaren ‘80 en ‘90, gemixt met muziek van nu.” 

Aan durf en motivatie ontbreekt het de beginnende dj in elk geval niet. Zo stuurde hij tijdens de lockdown een mailtje naar Tom De Cock met de vraag of hij vanuit zijn kot niet eens mocht draaien in Planeet De Cock. En die lef leverde op, want met amper een jaar dj-ervaring was hij zo al te horen op MNM. Als hij ooit zelf een nummer uitbrengt, zou Tristan dat het liefste doen met een jonge, nog onbekende artiest. 

KSA Ten Rode 

KSA Ten Rode speelt bij elke activiteit doorheen het jaar, weekend of kamp, een toneeltje. Dat vinden de kinderen heel leuk en grappig. Daarom wil de jeugdvereniging tijdens deze donkere dagen een amusante act brengen voor Oostkamp. 

Jan de Keyser, burgemeester: “Dat dit corona-jaar ons allen zwaar valt is een understatement. Cultuur kan hier verlichting bieden, het is balsem voor de ziel. De klassieke manier is niet mogelijk, maar Oostkamp zou Oostkamp niet zijn, mochten we onszelf niet uitdagen om te zoeken naar creatieve oplossingen. Vanaf nu zondag dus op onze Facebookpagina: een streepje lokale cultuur. Geniet ervan en leer zo ook ons lokaal 8020-talent kennen!”

op 08 januari 2021
Nieuwsoverzicht
LCP