Cultuur in 't licht: aflevering 6

Cultuur in 't licht 6 (grote weergave)
Een digitaal streepje lokale cultuur op zondag. Ontdek wie er optreedt op zondag 3 januari.

Met de huidige corona-maatregelen is het samen genieten van cultuur in een theaterzaal niet mogelijk. Daarom heeft de gemeente Oostkamp voor haar inwoners een digitale variant uitgewerkt: Cultuur in ’t licht. Een streepje cultuur op zondag. Via de gemeentelijke Facebookpagina krijgen een aantal weken lang Oostkampse kunstenaars en artiesten een podium.

Omdat het onmogelijk is om cultuur te voorzien in een klassieke opstelling, is de gemeente op zoek gegaan naar alternatieven. Daarmee wil de gemeente ook lokale talenten in de kijker zetten. Er was onmiddellijk veel enthousiasme.

De komende weken krijg je elke zondag een snuifje cultuur voorgeschoteld via Facebook. Stem af op de gemeentelijke Facebookpagina tegen 15 uur en geniet! Wie niet op Facebook zit, kan vanaf de dag nadien de opnames ook bekijken via de gemeentelijke website en YouTube-kanaal.

Op zondag 3 januari is het de zesde aflevering met Toneelkring Were Di Oostkamp.

Toneelkring Were Di Oostkamp 

Toneelkring Were Di brengt een sketch van Willy Lustenhouwer: 'kzien mien vrouwe kwiet'. 

De vrouw van Kamiel Oedadde is al heel de dag weg en 's avonds besluit Kamiel de politie te bellen om een aangifte te doen. Kamiel wordt gespeeld door Filip Wybo, de politiecommissaris is Guido Lambert. 

Willy Lustenhouwer (1920-1994) was niet alleen een bekend radio- en televisiepresentator maar ook een gevierd muzikant, zanger en conferencier die het Brugse dialect koesterde. Tot zijn bekendste liedjes behoort ‘Zie je van Brugge? Zet je vanachter’.

Jan de Keyser, burgemeester: “Dat dit corona-jaar ons allen zwaar valt is een understatement. Cultuur kan hier verlichting bieden, het is balsem voor de ziel. De klassieke manier is niet mogelijk, maar Oostkamp zou Oostkamp niet zijn, mochten we onszelf niet uitdagen om te zoeken naar creatieve oplossingen. Vanaf nu zondag dus op onze Facebookpagina: een streepje lokale cultuur. Geniet ervan en leer zo ook ons lokaal 8020-talent kennen!”

op 31 december 2020
Nieuwsoverzicht
LCP