Cultuur in 't licht: aflevering 4

Cultuur in 't licht - aflevering 4 (grote weergave)
Een digitaal streepje lokale cultuur op zondag. Ontdek wie er optreedt op zondag 20 december.

Met de huidige corona-maatregelen is het samen genieten van cultuur in een theaterzaal niet mogelijk. Daarom heeft de gemeente Oostkamp voor haar inwoners een digitale variant uitgewerkt: Cultuur in ’t licht. Een streepje cultuur op zondag. Via de gemeentelijke Facebookpagina krijgen een aantal weken lang Oostkampse kunstenaars en artiesten een podium.

Omdat het onmogelijk is om cultuur te voorzien in een klassieke opstelling, is de gemeente op zoek gegaan naar alternatieven. Daarmee wil de gemeente ook lokale talenten in de kijker zetten. Er was onmiddellijk veel enthousiasme.

De komende weken krijg je elke zondag een snuifje cultuur voorgeschoteld via Facebook. Stem af op de gemeentelijke Facebookpagina tegen 15 uur en geniet! Wie niet op Facebook zit, kan vanaf de dag nadien de opnames ook bekijken via de gemeentelijke website en YouTube-kanaal.

Op zondag 20 december is het de vierde aflevering met Isabelle Dewulf en Dance Passion.

Isabelle Dewulf 
Isabelle woont dit jaar 10 jaar in Oostkamp en heeft al van kleinsaf aan een passie voor muziek. Ze is zangeres bij de coverband Par Hasard (www.par-hasard.be), waar ze pop- en rockcovers zingt. Daarnaast houdt ze ook van Franse chansons, voor Cultuur in 't licht kiest ze voor een legendarisch nummer van Jacques Brel. 

Dance Passion 
“De place to be voor mensen met een hart voor dans, ritme en muziek!”  

Dance Passion is een dansschool waar danslessen gegeven worden door ervaren docenten. In één dansjaar zie je de leerlingen groeien, maar ook zie je ze genieten van het dansen in de positieve sfeer van de dansschool. 
Dance Passion heeft drie selectieteams, die deelnemen aan discowedstrijden georganiseerd door Danssport Vlaanderen vzw. Deze teams behaalden al heel wat mooie plaatsen. Ze werden zelfs al meerdere keren Belgisch Kampioen. Dance Passion heeft ook haar eigen showgroep. Deze groep bestaat uit getalenteerde jonge dansers met heel wat danservaring. 

Jan de Keyser, burgemeester: “Dat dit corona-jaar ons allen zwaar valt is een understatement. Cultuur kan hier verlichting bieden, het is balsem voor de ziel. De klassieke manier is niet mogelijk, maar Oostkamp zou Oostkamp niet zijn, mochten we onszelf niet uitdagen om te zoeken naar creatieve oplossingen. Vanaf nu zondag dus op onze Facebookpagina: een streepje lokale cultuur. Geniet ervan en leer zo ook ons lokaal 8020-talent kennen!”

op 18 december 2020
Nieuwsoverzicht
LCP