Korte Akkerstraat blijft voorbehouden voor plaatselijk verkeer

zicht op de scherpe bocht in de Korte Akkerstraat (grote weergave)
Vorig jaar werd bij wijze van proef ‘plaatselijk verkeer’ ingevoerd in de Korte Akkerstraat. Na 1 jaar zijn nieuwe verkeerstellingen uitgevoerd. Op basis van de resultaten werd op 17/12/2020 aan de Gemeenteraad gevraagd deze tijdelijke maatregel te bestendigen.

In september 2019 werd in de Korte Akkerstraat plaatselijk verkeer ingevoerd. Deze maatregel kwam er bij wijze van proef naar aanleiding van bezorgdheden van bewoners over de verkeersveiligheid in de Korte Akkerstraat. De straat wordt namelijk veel door fietsers gebruikt en heeft een scherpe bocht; geen ideale combinatie met doorgaand autoverkeer tussen Proosdijstraat en Akkerstraat.

De maatregel hebben we na 1 jaar geëvalueerd door het uitvoeren van nieuwe verkeerstellingen. Het resultaat is dat er om en bij de helft minder gemotoriseerd verkeer passeert in vergelijking met de tellingen in de zomer van 2019. Dit toont aan dat de invoering van plaatselijk verkeer een beduidend effect heeft. Daarom werd aan de Gemeenteraad gevraagd om deze tijdelijke maatregel een definitief karakter te geven.

De Gemeenteraad keurde op 17/12/2020 het voorstel goed waardoor de Korte Akkerstraat definitief voorbehouden is voor plaatselijk verkeer. 

op 18 december 2020
Nieuwsoverzicht
LCP