Cultuur in 't licht: aflevering 3

Cultuur in 't licht - aflevering 3 (grote weergave)
Een digitaal streepje lokale cultuur op zondag. Ontdek wie er optreedt op zondag 13 december.

Met de huidige corona-maatregelen is het samen genieten van cultuur in een theaterzaal niet mogelijk. Daarom heeft de gemeente Oostkamp voor haar inwoners een digitale variant uitgewerkt: Cultuur in ’t licht. Een streepje cultuur op zondag. Via de gemeentelijke Facebookpagina krijgen een aantal weken lang Oostkampse kunstenaars en artiesten een podium.

Omdat het onmogelijk is om cultuur te voorzien in een klassieke opstelling, is de gemeente op zoek gegaan naar alternatieven. Daarmee wil de gemeente ook lokale talenten in de kijker zetten. Er was onmiddellijk veel enthousiasme.

De komende weken krijg je elke zondag een snuifje cultuur voorgeschoteld via Facebook. Stem af op de gemeentelijke Facebookpagina tegen 15 uur en geniet! Wie niet op Facebook zit, kan vanaf de dag nadien de opnames ook bekijken via de gemeentelijke website en YouTube-kanaal.

Op zondag 13 december is het de derde aflevering met kinderburgemeester Hanne Vandenbussche en Gemi (Robbe Christiaens en Lars Rogiers).

Kinderburgemeester Hanne Vandenbussche 

Hanne is lid van Toneelkring Were Di, heeft ervaring met dictie, voordrachtwedstrijden en toneelcursussen. Spelen met taal is haar ding, toneel is voor haar het verlengde van poëzie.  

Dat ze goed met taal om kan, is ook duidelijk in de Kindergemeenteraad. Hanne zetelt al 2 jaar in de Kindergemeenteraad, afgelopen schooljaar werd ze verkozen tot Kinderburgemeester. Gezelligheid, ontmoeting, verkeersveiligheid en onderwijs vindt ze zeer belangrijk. 

Hanne geeft binnenkort de fakkel door aan de volgende Kinderburgemeester. Voor haar was het Kinderburgemeesterschap in ieder geval een fantastische en unieke ervaring!  

Gemi 

Gemi zijn Robbe en Lars. Samen beleven ze de zotste avonturen. Ze zeggen vaak dat er een bepaalde chemie tussen hen bestaat die onoverwinnelijk is. Het lijkt op een soort broederliefde. Daarom zijn ze laaiend enthousiast dat zij na al die maanden nog eens samen op het podium mogen staan en samen hun passie mogen uitoefenen. 

Deze twee Oostkampse jongeren, Robbe Christiaens en Lars Rogiers, werden uit meer dan 1.200 kinderen geselecteerd voor de Ketnet Musical ‘Knock-out’, Robbe zelfs voor de hoofdrol. Deze musical is verschoven naar het voorjaar van 2021. 

Jan de Keyser, burgemeester: “Dat dit corona-jaar ons allen zwaar valt is een understatement. Cultuur kan hier verlichting bieden, het is balsem voor de ziel. De klassieke manier is niet mogelijk, maar Oostkamp zou Oostkamp niet zijn, mochten we onszelf niet uitdagen om te zoeken naar creatieve oplossingen. Vanaf nu zondag dus op onze Facebookpagina: een streepje lokale cultuur. Geniet ervan en leer zo ook ons lokaal 8020-talent kennen!”

op 11 december 2020
Nieuwsoverzicht
LCP