Uitbreiding wandelnetwerk Bulskampveld zorgt voor extra wandelplezier

Expeditie Bulskampveld (grote weergave)
Het wandelnetwerk Bulskampveld van Westtoer telt 225 km aan wandelmogelijkheden. Het is nu uitgebreid met een groot stuk wandelpaden uit Oostkamp en er is een link gelegd met het wandelnetwerk Velden en Meersen. Ook de speellus 'Expeditie Bulskampveld' is een aanwinst voor jonge wandelaars!

Wil je een mooi tochtje maken op het stuk wandelnetwerk in Oostkamp? Volg dan deze suggestieknooppunten en ontdek onderweg mooie plekjes:

Expeditie Nieuwenhovebos: voor de kleine stappers (2,7 km)

51 > 55 > 56 > 54 > 53 > 52 > 50 > 51

In het Nieuwenhovebos is een vijfde “Expeditie Bulskampveld” klaar. De Expedities zijn avontuurlijke en duurzame wandelroutes van twee à drie kilometer voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun gezelschap. De stier van het Bulskampveld wijst de weg via paaltjes en de kinderen krijgen allerlei opdrachten. Start Expeditie Bulskampveld Nieuwenhove bij de kruising van de Waterstraat met de Hogendaledreef. 

Bij de Expeditie Nieuwenhovebos zijn de activiteiten gerelateerd aan de Bronstijd. Ze verwijzen zo naar de vele archeologische vindplaatsen uit deze periode in de omgeving van Nieuwenhove. Ook bij de uitwerking van de speelzones in Nieuwenhove heeft de Vlaamse Landmaatschappij (VLM)  ingespeeld op het thema van de Bronstijd. Zo werd in de speelzone Groene Vinger een bronstijdwoning gereconstrueerd als spelelement. De nieuwe speelzones bevinden zich langs de Waterstraat en langs het verbindingspad tussen de Hertendreef en de Kanunnik Davidstraat

Voor de geoefende wandelaars (+/-35 km)

70 > 73 > 59 > 58 > 57 > 39 > 38 > 97 > 98 > 61 > 70

Start je wandeling aan de Warandeputten bij knooppunt 70. Onderweg kom je langs kasteeldomeinen, het kanaal Gent-Brugge een vleermuizenbunker en de natuurreservaten de Warandeputten en Leiemeersen. Wil je nog iets extra? Doe dan nog een lus erbij in het natuurreservaat de Warandeputten of in het Nieuwenhovebos.

Een wandeling maken op een wandelnetwerk is heel eenvoudig:

  • Kies een startplaats op de kaart of online en stippel je eigen traject uit met behulp van de knooppunten. 
  • Volg de witte bordjes met rode opdruk, die bevestigd zijn op een houten paal
  • De knooppuntenbewegwijzering kan je in twee richtingen gebruiken. 

Wandelnetwerk Bulskampveld praktisch

De vernieuwde kaart van Wandelnetwerk Bulskampveld  is gedrukt op scheurvrij en waterbestendig papier. De kaart kost 8 euro en is verkrijgbaar aan het Onthaal van OostCampus en in het Bibliotheek-infopunt. Je kan de kaart ook kopen via het Bezoekerscentrum Bulskampveld.

Alle informatie over de Expedities vind je op de vernieuwde Ontdekkingskaart van het Landschapspark Bulskampveld. Deze kaart is gratis te verkrijgen bij Westtoer. Op de website van landschapspark Bulskampveld  kan je de kaart downloaden, en vind je de aparte routekaartjes en alle praktische informatie over de Expedities.

op 11 december 2020
Nieuwsoverzicht
LCP