Jeugdraad Oostkamp verzamelt warme wensen voor de zorginstellingen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

In het kader van Oostkamp in ’t licht nam ook de Jeugdraad Oostkamp een warm initiatief. Ze ontwierpen 3 leuke kerstkaarten die kinderen en jongeren kunnen ophalen in OostCampus. Bedoeling is dat er zo vele honderden kaartjes met wensen bezorgd worden aan de Oostkampse zorginstellingen.

Om de verbondenheid en warmte vanuit de jeugd te tonen in deze lastige corona-tijd, besliste de Jeugdraad om een wenskaarten-actie op poten te zetten. Bedoeling is om zo vele honderden wenskaartjes met wensen, maar ook brieven, tekeningen, knutselwerkjes… te verzamelen voor bewoners van de woonzorgcentra en andere zorginstellingen in Oostkamp.

De jeugdverenigingen verdelen de kaartjes onder hun leden, maar ook andere kinderen en jongeren kunnen terecht in OostCampus om de kerstkaartjes op te halen. Als de wensen geschreven zijn en tekeningen gemaakt, kan je die ook in OostCampus in de speciale brievenbus deponeren.

De kerstkaarten en andere wensen worden tot 19 december verzameld in de brievenbus aan het Onthaal in OostCampus. Daarna speelt de Jeugdraad postbode en bezorgt deze wensen aan de verschillende zorginstellingen.

Jan de Keyser, burgemeester: “We zijn heel fier op dit initiatief van de Jeugdraad in het kader van de 8020 in ’t licht campagne. Ze tonen zo hoe veerkrachtig en warm onze Oostkampse jeugd is. De wensen van de kinderen en jongeren zullen ongetwijfeld heel warm onthaald worden bij de doelgroep die vaak het hardst getroffen is door de corona-crisis. En zo tonen we dat we samen het beste proberen te maken van deze periode.”

Sim Deeren, voorzitter Jeugdraad: “Het Dagelijks Bestuur van de Jeugdraad heeft een kerstactie op poten gezet om de bewoners van de Oostkampse instellingen een hart onder de riem te steken en hen te helpen deze moeilijke periode te overbruggen. Dit doen we door alle kinderen en jongeren uit #8020 aan te sporen een kerstkaart te schrijven of tekenen met het ultieme doel 2.000 kerstwensen te bezorgen aan de woonzorgcentra en andere zorginstellingen uit onze gemeente. Met de hulp van de jeugdverenigingen, scholen en jeugdhuizen in onze gemeente willen we 2.000 kerstwensen van kinderen en jongeren bezorgen aan de Oostkampse instellingen. Doe jij ook mee? Breng dan je tekening, brief of kerstkaart (zie bijlage of haal je blanco exemplaar op naast het Onthaal in OostCampus) binnen in de jeugdraadbrievenbus naast het Onthaal in OostCampus voor 21 december. Houd zeker ook de facebookpagina van de Jeugdraad in de gaten!”

op 03 december 2020
Nieuwsoverzicht
LCP