Corona-virus WZC Ter Luchte: update 27/11/2020

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

noun_corona_3401642 (grote weergave)
Update 27/11/2020

Half november werd een uitbraak van het corona-virus in WZC Ter Luchte vastgesteld. Die vond plaats in 1 specifieke wooneenheid, de leefgemeenschap Koriander. De besmetting wordt onder meer opgevolgd door regelmatig testen. Ook deze week werden opnieuw tests afgenomen. Er zijn inmiddels 30 bewoners positief getest, op een enkeling na allemaal in de leefgemeenschap Koriander. Er zijn ook 27 medewerkers ziek thuis ten gevolge van een covid-19 infectie.

Zowel voor bewoners als personeel is dit een erg moeilijke tijd. Vanuit de nieuwe samenwerking met Groep Zorg Heilige Famillie wordt bijgesprongen waar mogelijk. Zij zorgen enerzijds voor de kennis en expertise, maar ook voor personeelsondersteuning. Daarnaast kan Ter Luchte ook rekenen op medewerkers vanuit AZ Sint Lucas en het Wit-Gele Kruis en op logistieke ondersteuning vanuit de gemeente. Samen met Groep Zorg Heilige Familie volgt de gemeente/ OCMW de situatie op de voet en ondersteunt het woonzorgcentrum waar mogelijk.

Jan de Keyser, burgemeester en tevens voorzitter WZC Ter Luchte:

In moeilijke tijden merk je hoe belangrijk samenwerking is. We zijn erg dankbaar voor alle hulp en de sturing en ondersteuning van Groep Zorg Heilige Familie. Ook mijn groot respect voor de inzet en gedrevenheid van de directie en medewerkers. Met vereende krachten kunnen we deze crisis het hoofd bieden.

op 27 november 2020
Nieuwsoverzicht
LCP