Nieuwe bruggetjes over de Rivierbeek in Oostkamp zorgen voor meer wandelmogelijkheden

Bruggen wandelnetwerk  (grote weergave)
Vorige week liet Natuur en Bos van de Vlaamse overheid twee nieuwe bruggen plaatsen in de overstroombare vallei van de Rivierbeek. Het gaat om stalen gelakte boogbruggen met draadstalen roosters die op een hoogte van 70 cm boven het maaiveld werden geplaatst.

De ene brug (tussen knooppunt 53 en 40 van het nieuwe wandelnetwerk) verbindt Kampveld met Nieuwenhove enerzijds en Erkegem anderzijds.

De tweede brug nabij het nieuwe speelbos in Waardamme (tussen knooppunt 47 en 48 van het nieuwe wandelnetwerk) maakt een wandeling rond het bosreservaat mogelijk.

Door deze twee bruggen worden de wandelmogelijkheden in Oostkamp sterk verhoogd en kan je makkelijker routes uit het wandelnetwerk combineren. 

De wandelnetwerkkaart Bulskampveld van Westtoer wordt momenteel vernieuwd. Je kan die vanaf 5 december aankopen voor 9 euro aan het Onthaal van OostCampus of in het Bibliotheek-infopunt.

Belangrijke praktische info

De graslanden  langs de Rivierbeek blijven overstroombaar, dus laarzen of stevige wandelschoenen zijn ten sterkste aangeraden. Veel wandelplezier!

op 25 november 2020
Nieuwsoverzicht
LCP