Lancering #8020 penvrienden

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Brievenbus (grote weergave)
Geef je je op voor eind november, dan ontvang je misschien al een eerste brief of kaartje met Kerstmis!

De corona-crisis zorgt ervoor dat het voor veel inwoners niet evident is om contact te hebben. Mensen werken van thuis uit, grootouders en personen die tot een risicogroep behoren ontvangen (tijdelijk) geen bezoek en digitale contacten (via Skype, Facetime …) zijn lang niet voor iedereen weggelegd. Een handgeschreven en persoonlijke brief kan dan zoveel meer betekenen! Gemeente Oostkamp doet daarom een oproep tot penvrienden in 8020.

Oostkamp helpt

Tijdens de lockdown dit voorjaar lanceerde de gemeente via het platform Oostkamp helpt de oproep om tekeningen te maken en brieven te schrijven. Dit was een groot succes! Veel vrijwilligers namen pen en papier of maakten een tekening om alleenstaanden te verrassen.

Ook nu weer, met de stijgende corona-cijfers en verscherpte maatregelen, roept de gemeente het platform Oostkamp helpt weer tot leven en herlanceert ze de oproep om pen en papier ter hand te nemen.

Word jij mijn penvriend(in)?

Gezien de nood aan verbondenheid niet enkel aanwezig is tijdens een crisis, start de gemeente met het project #8020 penvriend, waarmee ze een blijvend engagement wil aanwakkeren voor wie graag met anderen correspondeert. Met dit project wil de gemeente de verbondenheid tussen de inwoners versterken, de vereenzaming tegengaan en ontmoeting ondersteunen.

Vroeger plaatste je een advertentie in de krant of een tijdschrift wanneer je op zoek was naar een penvriend. Het project #8020 penvriend is bedoeld om een leuke penvriend(in) te vinden in je eigen gemeente waarmee je kan schrijven en waarvan je ook reacties terugkrijgt. Het gaat hier om correspondentie via echte post, dus het versturen van brieven en kaarten. Bij het sturen van een brief bezorg je de ontvanger een geluksmoment en laat je zien dat je interesse hebt in waar de ander mee bezig is.

Hoe schrijf je je in?

Wie interesse heeft, geeft zich op als penvriend door te mailen naar warmegemeente@oostkamp.be of te bellen naar 050 819 906. Laat weten wat je leuk vindt en wat je interesses zijn. Ben je bijvoorbeeld gek op reizen? Houd je van sport? Of lees je graag? De kans is groot dat je een penvriend vindt met wie je deze interesse deelt. Je wordt door de gemeente schriftelijk in contact gebracht met je #8020 penvriend(in). Geef je je op voor eind november, dan ontvang je misschien al een eerste brief of kaartje met Kerstmis!        

op 27 oktober 2020
Nieuwsoverzicht
LCP