Gemeente Oostkamp neemt 18 seniorenappartementen in gebruik

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Opening seniorenappartementen 2020 (grote weergave)

Aan alle inwoners een betaalbare woonst bieden is een van de belangrijke doelstellingen binnen het sociaal woonbeleid van de gemeente Oostkamp. Naast een actieve samenwerking met haar partners, de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo en het sociaal verhuurkantoor Vivendo, investeerde OCMW Oostkamp ook in de bouw van 18 seniorenappartementen op de site Ter Luchte in Ruddervoorde. 

Binnen het sociaal woonbeleid van de gemeente is het aanbieden van betaalbare woningen een van de belangrijkste pijlers. Begin 2019 zijn de werken gestart aan 18 seniorenappartementen op de site Ter Luchte in Ruddervoorde. Deze appartementen zijn enerzijds bedoeld als vervangwoningen voor de huidige bewoners van de, sterk verouderende, seniorenwoningen op deze site en zorgen anderzijds voor een uitbreiding van het aantal woonentiteiten voor deze doelgroep op het grondgebied van Oostkamp.

Ook Oostkamp wordt geconfronteerd met een sterke toename van het aantal senioren. Daarbij stellen we vast dat een deel van deze inwoners zich in een financieel kwetsbare situatie bevindt en het moeilijk heeft om een betaalbare en ook kwalitatieve woning te huren. Deze 18 appartementen worden dan ook aangeboden via het systeem van sociale huur. Dit betekent dat de huurders met een beperkt inkomen tot 50% minder huur betalen.

Verder zorgt de aanwezigheid van het woonzorgcentrum en de assistentiewoningen op dezelfde site ervoor dat er een minder bruuske overgang tussen deze woonvormen mogelijk wordt. De oudere inwoner krijgt zo de garantie dat hij in dezelfde omgeving kan blijven, ook bij de stijgende zorggraad.

De appartementen worden in gebruik genomen vanaf 1 oktober 2020 en zijn ondertussen al allemaal verhuurd. De officiële opening vond plaats op zaterdag 19 september 2020.

op 21 september 2020
Nieuwsoverzicht
LCP