Oostkamp huurt een mini ramp voor skaters op het evenementenplein achter OostCampus

skate terrein evenementenplein (grote weergave)

Skaten is opnieuw erg populair. De bestaande skateparken worden vaak gebruikt. Het is er zelfs zo druk, dat skaters uitwijken en nieuwe plekken ontdekken. Zo merkten we dat het evenementenplein aan OostCampus steeds meer een trekpleister is voor skaters.

De gemeente ging in gesprek met enkele skaters. Er blijkt nood aan ontmoetingsruimte voor jongeren. Plekken om te hangen, een hobby uit te oefenen. Het evenementenplein heeft de perfecte ondergrond voor skateboards.

Om hen tegemoet te komen huurt de gemeente van 24 juli tot 2 september een mini ramp en een ledge. De jongeren kunnen er zo hun energie kwijt en hun talent verder ontwikkelen. Er is ook wederzijds engagement. In ruil voor de inspanning die de gemeente levert – zo’n 2.420 euro – engageren de jongeren zich om zorg te dragen voor de omgeving van skateplaatsen. Skaters hebben bij veel mensen een negatief imago. Daar willen ze wat aan doen, want ook hier is het fout om iedereen over dezelfde kam te scheren.

Een definitieve plaatsing van een skatetoestel is niet mogelijk op het evenementenplein, dat polyvalent moet blijven. Deze tijdelijke tegemoetkoming is de perfecte oplossing om skaters te laten sporten met degelijk materiaal, een ontmoetingsplek te creëren in Corona-tijden (voor jongeren is het sociale extra belangrijk) en tegelijk beter samen te werken met jongeren, voor een betere toekomst. Uiteraard gelden ook op het skateterrein de 6 gouden regels om de verspreiding van corona tegen te gaan en zal hierop worden toegezien. 

op 24 juli 2020
Nieuwsoverzicht
LCP