Stationsstraat richting Moerbrugge tijdens bouwverlof open voor autoverkeer

zicht op kruispunt Stationsstraat - Moerbrugsestraat (grote weergave)
Bouwverlof van de aannemer: van zaterdag 18 juli tot en met zondag 9 augustus.

Verkeerssituatie tot en met zondag 9 augustus

  • As Oostkamp-Moerbrugge
    Door de harde inzet van aannemer Verhegge en de goede opvolging en communicatie tussen de aannemer, het studiebureau en de gemeente kunnen we de belofte aanhouden om de weg tussen Oostkamp en Moerbrugge open te stellen voor het autoverkeer tijdens het bouwverlof. Bij goed weer en zonder onvoorziene omstandigheden zal de weg misschien al op dinsdag 14 juli opengesteld worden. In elk geval zal de aannemer de weg vrijgeven van zodra mogelijk en uiterlijk op vrijdagavond 17 juli.
  • De rijweg richting station blijft afgesloten
    De aannemer start nog voor het bouwverlof met de opbraak van de weg tussen het kruispunt Stationsstraat-Moerbrugsestraat en de Rivierbeek. Hierdoor blijft het kruispunt richting stationsomgeving afgesloten in het verlof.

Na bouwverlof, vanaf maandag 10 augustus

  • As Oostkamp-Moerbrugge wordt terug afgesloten voor verkeer voor de aanleg van het fietspad aan de kant van het kasteel. Autoverkeer toelaten tijdens deze werken is niet mogelijk want één rijvak is voorbehouden als werfzone en het andere als beveiligde zone voor fietsers van Oostkamp naar Moerbrugge.
  • Een andere ploeg legt de nieuwe weg aan richting Rivierbeek.
  • Het verkeer tussen Oostkamp en Moerbrugge wordt omgeleid via Steenbrugge

De Lijn

Voor de gebruikers van De Lijn verandert er niets tijdens het bouwverlof. De verbinding Oostkamp - Moerbrugge wordt niet gemaakt. De situatie is dezelfde als voor het bouwverlof. 

Blijf de Moerbrugse handelszaken steunen

Nog eens een warme oproep om bij de Moerbrugse handelszaken te blijven kopen. Wie weet, wint u een mooie prijs met de actie die de handelaars hebben opgezet.

Dank 

aan alle bewoners en passanten voor het begrip voor de hinder die deze werken met zich meebrengen. Na de werkzaamheden zal het veiliger en comfortabeler fietsen zijn en veiliger om komende van het station de Stationsstraat over te steken.  

Heb je vragen?

Neem contact met de medewerkers van de dienst Publieke Ruimte: openbarewerken@oostkamp.be of tel 050 819 880

op 10 juli 2020
Nieuwsoverzicht
LCP