Opening openlucht feestlocaties, start van een KERNgezonde zomer in 8020

Opening openlucht locaties (grote weergave)

Er leeft en bruist heel wat in 8020 deze zomer. Om deze uitzonderlijke zomer zo gezellig en kleurrijk mogelijk te maken, zet gemeente Oostkamp alle zeilen bij. Vandaag openen de drie pop-up openluchtlocaties waar verenigingen, buurtcomités, sportclubs,… coronaproof gebruik van kunnen maken. Met de opening van deze locaties gaat de actie KERNgezond8020 helemaal van start. Het wordt een zomer vol beleving in eigen buurt!

Ondersteuning voor de verenigingen

Oostkamp is fier op een heel gedreven en actief verenigingsleven. Heel wat organisaties en clubs moesten noodgedwongen hun activiteiten annuleren in het voorjaar. Ze zetten nu terug de eerste stappen om activiteiten te organiseren en daar willen we als gemeente de nodige support bij geven.

Bedoeling is dat door die kleinschalige activiteiten van verenigingen, buurten, sportclubs… de inwoners terug stapjes zetten richting

Er worden op dit moment open tenten (of shelters) ter beschikking gesteld op 3 locaties:

  • Sint-Pietersplein in Oostkamp (tot 31 augustus)
  • Dominiek Savio in Ruddervoorde (tot 31 augustus)
  • Moerbruggeplein in Moerbrugge (tot 14 juli)

De tent vanuit Moerbrugge reist rond naar volgende locaties:

  • Markt in Baliebrugge: 16 juli tot 29 juli
  • Dorpsplein?Waardamme: vrijdag 31 juli tot en met woensdag 12 augustus?
  • Kerkplein Hertsberge: vrijdag 14 augustus tot en met woensdag 26 augustus?
  • Beukenpark Oostkamp: vrijdag 28 augustus tot en met maandag 31 augustus?

Elke tent is voorzien van een container met stoelen en tafels en er is elektriciteit. Extra ondersteuning voor materiaal vanuit de gemeente is mogelijk op aanvraag.

De samenwerking tussen lokale horeca en handelaars en verenigingen wordt gestimuleerd bij het organiseren van evenementen of activiteiten. Ook op die manier werken we aan verbondenheid.

Zorgen voor beleving in 8020

Na een ongewoon rustige periode waarin we allemaal in ons kot moesten blijven, is het nu tijd om de zomer wat kleur te geven. Uiteraard mits de bepalingen rond de corona-voorzorgen strikt op te volgen, maar wel met veel zin om te tonen dat 8020 leeft. Dit doen we door de locaties voor kleinschalige activiteiten in open lucht aan te bieden, door elke zaterdagmiddag in de zomermaanden straatanimatie te voorzien in het centrum van Oostkamp en door ruimte de creëren voor ontmoeting op het publiek domein en door uitbreiding van bestaande terrassen.

Zo wordt Oostkamp niet alleen een bruisende gemeente voor haar eigen inwoners, maar ook voor andere bezoekers uit de regio die een vakantie in eigen streek beleven deze zomer. Lokaal shoppen, de lokale horeca, het verenigingsleven, de toeristische plekjes,… we zetten deze de komende weken extra in de kijker. Want 8020 is een gemeente waar het leuk wonen en leven is. We zijn ‘groots’ in wat we doen, maar ook dichtbij voor velen. En dat gaan we deze zomer extra in de verf zetten.

op 06 juli 2020
Nieuwsoverzicht
LCP