Wegenwerken Stationsstraat: stand van zaken na gaslek op 11 juni 

Zicht op de werken in Stationsstraat  (grote weergave)

Verder verloop wegenwerken na gaslek op 11 juni 

Aannemer Verhegge is deze week gestart met de opbraak van de rijweg. Hierbij werd de middendrukgasleiding geraakt en is er een lek ontstaan. Fluvius heeft het lek snel kunnen herstellen zonder gevolgen voor de veiligheid en voor de gasbediening. 

De betrokken gasleiding is van een erg oude leeftijd. Bij de aanleg ervan werd de diepte nog niet op dezelfde manier geregistreerd zoals het op vandaag moet gebeuren. Ze ligt bovendien veel minder diep dan normaal verwacht kan worden. Uit veiligheidsoverwegingen was het na het dichten van het lek niet verantwoord om de opbraakwerken verder te zetten. De oude gasleiding moet eerst buiten gebruik gesteld worden. Dit kan pas als de nieuw aangelegde gasleiding volledig werkzaam is. Dit stond later op de planning. De gemeente en Fluvius hebben evenwel alles op alles gezet om de nodige ingrepen vervroegd uit te voeren; we willen immers niet dat de werken veel vertraging oplopen. De gespecialiseerde dienst van Fluvius, die dit normaal gezien uitvoert, kon dit werk er onmogelijk tussen nemen. Fluvius heeft gezocht naar een oplossing en doet daarom een beroep op een externe, Nederlandse firma. 

De ingrepen gebeuren begin volgende week. Als alles vlot verloopt, kan de oude gasleiding tegen woensdagavond 17 juni definitief uit gebruik genomen worden. Aannemer Verhegge kan op donderdag 18 juni in alle veiligheid zijn werken verder zetten. 

op 12 juni 2020
Nieuwsoverzicht
LCP