Jaagpad Moerbrugge krijgt nieuwe asfaltlaag

De Vlaamse Waterweg plant de heraanleg van het jaagpad langs het kanaal. Dit zal zorgen voor een comfortabele en veiligere fietsroute langs het kanaal, een drukgebruikte fietsverkeersas, zowel voor woon-werk-verkeer als voor toerisme.

We beseffen dat er jammer genoeg onduidelijkheid is ontstaan n.a.v. een werfbord dat op vrijdag 29 mei 2020 ter hoogte van het kanaal werd geplaatst. Daarop stond dat het jaagpad van 8 juni tot 15 augustus 2020 niet zou kunnen worden gebruikt. Dat klopt helemaal niet! Het bleek om een foutieve communicatie te gaan. We zijn onmiddellijk in overleg gegaan met de Vlaamse Waterweg om dit uit te klaren. Daarom willen we als gemeente zelf alles nog eens duidelijk op een rijtje zetten.

Wanneer kan het pad wel/niet gebruikt worden?

  • Van 8 tot 26 juni: het jaagpad kan niet gebruikt worden. Het huidige wegdek wordt verwijderd en er wordt nieuwe fundering aangebracht.
  • Van 26 juni tot einde bouwverlof (2 augustus): het jaagpad kan wel gebruikt worden.
  • Na het bouwverlof, in de week van 3 tot 7 augustus: de toplaag wordt aangebracht. Dit neemt een heel beperkt aantal dagen in beslag. Het jaagpad kan dan niet gebruikt worden. 

Omleiding

De omleiding loopt tussen Steenbrugge en Beernem verloopt via de Legeweg door het centrum van Moerbrugge, brug over het kanaal, Patersonstraat, Stuivenbergstraat, Halve Maanstraat en zo terug naar het jaagpad (zie kaartje).

Waarom moet dit nu gebeuren?

De Waterweg heeft hier dit jaar budget voor voorzien. Als dit werk –gezien de druk die er al is op Moerbrugge– uitgesteld zou moeten worden, dan zal het in de toekomst lastig zijn om dit nog te kunnen uitvoeren. Willen we het huidige budget aangrijpen om het fietscomfort te verhogen, dan hadden we dus geen keuze. Het is nu of wachten tot veel later. De huidige timing brengt zo weinig mogelijk hinder met zich mee. Tijdens de zomermaanden is het jaagpad bruikbaar. Bij de algemene heropstart van de scholen/het werkleven in september is het jaagpad terug in perfecte staat.

We begrijpen dat dit overkomt als ‘opnieuw werken in Moerbrugge’, maar we hopen toch aangetoond te hebben dat de hinder minder groot is dan door de werfborden wordt geïnsinueerd. Daarenboven is het een belangrijke investering in Moerbrugge en de connectie van en naar Beernem en Brugge. 

op 03 juni 2020
Nieuwsoverzicht
LCP