Oostkamp gaat voor het grootste ontbijt in ‘t wit

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuws (grote weergave)
Jaarlijks is er op de eerste zondag van juli een groot ontbijt in ’t wit in Oostkamp. Omwille van de corona-crisis is een groot gezamenlijk evenement niet mogelijk maar de gemeente trekt resoluut de kaart van verbondenheid.

De gemeente is er nooit voorstander van geweest om het jaarlijkse ontbijt, dat altijd in het teken staat van verbondenheid, te annuleren. Integendeel, ze wil tonen dat de verbondenheid nog groter is dan ooit. Wit is de kleur van de hoop en dat moet die dag in heel de gemeente zichtbaar zijn. Wit is ook de kleur waarmee we de zorgverstrekkers en iedereen die zich de afgelopen maanden extra ingezet heeft een hart onder de riem willen steken.

Omdat een groot gezamenlijk evenement op 1 plaats zoals vorig jaar in het Beukenpark niet mogelijk is door de corona-crisis, heeft de gemeente een alternatief uitgewerkt. Alle inwoners kunnen deelnemen door tussen 8.30 en 11.30 uur een tafel te zetten op hun stoep of in de voortuin en daar te ontbijten. Zo zal er hopelijk op meer dan 8.020 locaties in Oostkamp ontbijt in ’t wit worden gevierd. De inwoners ontvangen begin juni een uitnodiging in de bus. Via het Facebookevenement, de website en de gemeentelijke nieuwsbrief krijgen ze de weken voordien tips om hun woning te versieren, lokaal te shoppen en de buren te overtuigen om mee te doen. Tijdens het grootste ontbijt in ’t wit, om 9.30 uur, zal burgemeester Jan de Keyser een online toespraak houden naar aanleiding van de Vlaamse feestdag. Deze zal live te volgen zijn via de Facebookpagina van de gemeente. Er zal ook stilgestaan worden bij het eenjarig bestaan van #8020.

Jan de Keyser, burgemeester: “We laten de traditie van het ontbijt in ’t wit niet verloren gaan omdat een virus roet in het eten gooit. Meer nog, wie weet organiseren we wel het grootste wit ontbijt ooit?! De crisis heeft ons getoond dat er enorm veel verbonden- en betrokkenheid heerst in Oostkamp. Daarom is dit alternatief op het lijf geschreven van de Oostkampenaren. Ik kijk er al naar uit om foto’s van die vele ontbijten te zien verschijnen in de Facebookgroep #8020.“

 

op 25 mei 2020
Nieuwsoverzicht
LCP