Afzonderlijke momenten voor aanvoer landbouwfolie en silobanden in het recyclagepark

tractor (grote weergave)
In de maanden mei, oktober en december worden op het recyclagepark langs de Siemenslaan landbouwfolies en silobanden tegen retributie ingezameld. Door de corona-maatregelen werd beslist om in mei 3 voormiddagen te voorzien waarop enkel landbouwers kunnen langskomen.

Door de corona-maatregelen gelden dit jaar heel bijzondere omstandigheden bij een bezoek aan het recyclagepark. Dat houdt onder meer in dat er maar een beperkt aantal personen tegelijk op het park kunnen toegestaan worden. Er is dan ook veel kans dat landbouwers bij aanvoer van hun landbouwfolies en silobanden op het park behoorlijk wat tijd in de wachtfile  zult verliezen.

Om hieraan te verhelpen, is besloten dat het park speciaal zal openen voor de aanvoer van landbouwfolie en silobanden door landbouwers op de volgende dagen, telkens van 8.30 tot 12 uur:

  • Dinsdagvoormiddag 26 mei
  • Woensdagvoormiddag 27 mei
  • Vrijdagvoormiddag  29 mei

Het is niet verboden om tijdens de gewone openingsuren te komen, maar in ieders belang wordt toch sterk aangedrongen om gebruik te maken van deze extra service voor landbouwers.

De huidige omstandigheden wijzigen niets aan de aanleveringsvoorwaarden voor landbouwfolies: de aangebrachte vellen folie moeten gereinigd, opgerold en samengebonden zijn. Om deze folies te kunnen brengen, blijft een badge “ondernemer” verplicht.

Tarieven:

  • Landbouwfolie: 0,05 euro/kg
  • Silobanden: 0,15 euro/kg
op 14 mei 2020
Nieuwsoverzicht
LCP