Stem mee voor de publieksprijs van Fair Trade affichewedstrijd

fair trade affichewedstrijd (grote weergave)
Op 9 mei is het Wereld Fair Trade dag en daarom kan je nu stemmen voor de publieksprijs van de Fair Trade affichewedstrijd. Deze eerste editie van een vernieuwd concept was geen evidente opdracht omdat scholen ze online moesten uitwerken.

De kunstwedstrijd die jaarlijks voor de middenschool Sint-Pieter werd georganiseerd door de Fair Trade trekkersgroep werd dit jaar uitgebreid. Alle Oostkampse scholen werden met hun 5de en 6de leerjaren uitgedaagd om een laagdrempeligere Fair Trade affiche te ontwerpen. De leerlingen uit de 1ste graad van de middenschool Sint-Pieter namen online deel aan de wedstrijd. De opdracht werd er gekaderd in het vak Mens & Samenleving.

Bedoeling van de actie is vooral om jongeren te sensibiliseren rond het thema Fair Trade in de aanloop van Wereld Fair Trade Dag op 9 mei 2020. De jongeren mochten hun inspiratie de vrije loop laten.

De affiches waren oorspronkelijk bedoeld om fysiek te maken en in het straatbeeld te verspreiden, maar door de omstandigheden zijn het digitale affiches geworden. De ambitie is nog steeds om ze in de week van de Fair Trade in oktober op te hangen.

Een jury, bestaande uit de leden van de trekkersgroep, enkele personeelsleden van de gemeente Oostkamp en schepen Sebas Vande Ginste, koos al 3 werken die er uit sprongen.

Nu is het aan het publiek om de winnaar van de publieksprijs te bepalen. Tijdens heel de maand mei is het mogelijk om online een stem uit te brengen voor jouw favoriete affiche. (inloggen met G-mail account vereis om slechts 1 deelname per persoon toe te laten)

Begin juni worden alle winnaars bekendgemaakt en ontvangen ze een waardebon die ze kunnen spenderen aan Fair Trade-lekkers in de wereldwinkel van Oostkamp.

Wil je meer weten over Fair Trade in je gemeente? Neem dan zeker ook eens een kijkje op www.fairtradegemeenten.be/oostkamp.

op 08 mei 2020
Nieuwsoverzicht
LCP