Gratis oefenbox Spierkracht voor senioren

spierkracht voor senioren (grote weergave)
Sport Vlaanderen creëerde een lessenreeks van 12 oefeningen voor 50-plussers. Veel senioren wandelen en fietsen al, maar in deze speciale tijden willen we graag even wat extra ondersteuning bieden om de conditie op peil te houden.

De oefenbox Spierkracht voor senioren bestaat uit een brochure waarin er aan de 55-plusser uitgelegd wordt waarom het zo belangrijk is om aan krachttraining te doen en te bewegen in het algemeen. De 55-plusser krijgt info over hoe het programma is opgebouwd en waarom het zo belangrijk is dat hij thuis op eigen houtje verder oefent. De box bevat ook een logboek waarin de 55-plusser zijn vragen of vorderingen kan bijhouden. De overzichtelijke oefenfiches leggen elke oefening duidelijk uit en benadrukken de aandachtspunten.

Het belang van krachttraining om op latere leeftijd goed te functioneren is wetenschappelijk voldoende ondersteund. De meeste oefenprogramma’s voor senioren focussen op de cardiovasculaire fitheid. Trainen op de spierkracht en het evenwicht ontbreekt doorgaans. Krachttraining wordt vaak ervaren als te hoogdrempelig, ze zou blessures in de hand werken en niet aangepast zijn aan de doelgroep. Toch is die aandacht voor de functionaliteit en de spierkracht van senioren absoluut belangrijk.

De gratis oefenboxen kan je vanaf maandag 27 april verkrijgen in Bibliotheek-infopunt in het centrum van Oostkamp. Het sas gaat open van 10 - 12 uur en van 16 - 20 uur, iedere weekdag. Je kan niet binnen in de bib.

Tip: vergeet naast de krachttraining ook niet te blijven bewegen. Wandelen en fietsen zijn ideale cardiotrainingen die je best na de krachttraining in je dagplanning zet.

Veel sportplezier!

op 27 april 2020
Nieuwsoverzicht
LCP