Geen ParkPop deze zomer

parkpop20 (grote weergave)

Het wordt een zomer zonder ParkPop. De Nationale Veiligheidsraad had half april al beslist dat grote evenementen t.e.m. 31 augustus niet toegelaten zijn in België. Of ook ParkPop daaronder valt, was niet duidelijk. Daarom werd de Nationale Veiligheidsraad van 24 april afgewacht vooraleer te beslissen, in de hoop daar verduidelijking te krijgen. Dat was niet het geval. Daarom heeft ParkPop in overleg met de burgemeester zelf beslist het festival, dat jaarlijks ongeveer 17.000 bezoekers trekt, dit jaar te annuleren. Dat is een domper op de zomer in Oostkamp, maar noodzakelijk in de bestrijding van het corona-virus. Het ParkPop-comité is teleurgesteld, maar neemt de beslissing in functie van de algemene gezondheid en veiligheid en kijkt al voorzichtig vooruit naar de editie van 2021.

In eerste instantie sprak de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad over de hele grote festivals. Er was hoop dat er op 24 april meer duidelijkheid zou zijn voor de andere evenementen, maar het is nog te vroeg om daar uitspraken over te doen. Als je weet dat Parkpop 17.000 bezoekers heeft op een beperkte oppervlakte als het Beukenpark, dan is meteen duidelijk dat de social distancing zeker niet gegarandeerd kan worden. Zelfs als het zou mogen, is het bijna onhaalbaar om het aantal mensen op het terrein te beperken om iedereen meer ruimte te geven.

ParkPop-comité: “Deze beslissing was moeilijk, maar ook de enige correcte die we konden nemen. De gezondheid en veiligheid van iedereen is ook onze grootste prioriteit. De richtlijnen van de overheid volgen, verantwoordelijkheid nemen, zorg dragen voor jezelf en geliefden, het virus een halt toeroepen: daar draait het nog steeds om. Wij kijken ook al vooruit, naar betere dagen. We gaan plannen maken voor volgende zomer, want dan willen we er opnieuw staan. Met een nieuwe top-editie van ParkPop. Bedankt voor jullie support en begrip. Take care, stay safe! En graag tot volgend jaar!”

Jan de Keyser, burgemeester: “Dat er geen ParkPop zal zijn deze zomer, is hard. Het is een icoon in onze gemeente waar veel Oostkampenaren lang naar uitkijken en een fantastisch zomer-feest-weekend beleven. Maar ook voor de medewerkers, leveranciers, artiesten, vrijwilligers… is het een domper. Deze beslissing werd genomen in functie van de gezondheid van iedereen. Maar we hopen dat kleinere, lokale evenementen zoals kermissen en straatfeesten wél zullen kunnen plaats vinden. Want we hebben allemaal iets nodig om naar uit te kijken en we snakken ernaar om te kunnen samen te komen met vrienden, familie en buren. We blijven hopen en roepen iedereen op om intussen de richtlijnen te blijven volgen om zo samen nog een stukje van de zomer te kunnen redden. We danken ParkPop voor deze moedige, maar correcte beslissing.”

op 27 april 2020
Nieuwsoverzicht
LCP