Tewerkstelling van seizoenarbeiders tijdens de corona-crisis

Info (grote weergave)
Heb je werkkrachten nodig op je land- of tuinbouwbouwbedrijf? Of wil je graag werken op een agrarisch bedrijf? Hiervoor zijn verschillende initiatieven genomen.

Op  de nieuwe site Help de oogst kunnen landbouwers met een dringende vraag naar seizoenarbeiders hun vacatures posten. Ze kunnen aangeven wat voor soort werk er is en voor welke periode. Dit kan dus via de computer, maar het kan ook telefonisch via het nummer 0800 30 700. VDAB werkt daarvoor samen met de sectororganisaties Boerenbond, ABS en Verbond Belgische Tuinbouwveilingen. 

Wie interesse heeft in een job bij een boer in de buurt kan zich ook eenvoudig melden via de site. Dat kunnen werkzoekenden, jobstudenten, gepensioneerden of wijkwerkers zijn. Werken in de land- en tuinbouw wordt door een federale maatregel ook mogelijk voor de vele tijdelijke werklozen. Om hen een extra stimulans te geven te werken in de land- en tuinbouw zullen ze 75% van hun dagelijkse uitkering voor tijdelijke werkloosheid kunnen combineren met een inkomen in land- en tuinbouw.

Vragen of meer info? Neem contact op via economie@oostkamp.be of tel 050 819 861 en we gaan samen op zoek naar de meeste geschikte oplossing.

op 17 april 2020
Nieuwsoverzicht
LCP