De Woonwinkel blijft bereikbaar

dewoonwinkel_logo_website (grote weergave)
Ook tijdens de corona-crisis kan je rekenen op advies en hulp van De Woonwinkel. De zitdagen gaan uiteraard niet door, maar telefonisch en via mail kan je er wel terecht met al je vragen rond je sociale woning, verhuizen, premies aanvragen,...

Snellere aanpassing huurprijs sociale woningen aan dalend inkomen tijdens de corona-crisis

Wie in een sociale woning bij een sociale bouwmaatschappij (vb. Vivendo, De Mandel) woont, betaalt een huurprijs die gebaseerd is op je inkomen. Wie gedurende drie maanden een verminderd inkomen heeft, kan een herberekening van de huur vragen. Tijdens de corona-crisis wordt dit aangepast. "Mensen die in een sociale huurwoning wonen en terugvallen op tijdelijke werkloosheid of een lager inkomen, kunnen vanaf de eerste maand die nieuwe huurprijsberekening al vragen.", zegt Minister Diependaele. Indien je inkomen sterk verminderde, neem je hiervoor best zo snel mogelijk contact op met jouw sociale huisvestingsmaatschappij.   

Bij woningen van sociale verhuurkantoren (vb. Sovekans, JOGI) is dit echter niet zo, aangezien de huurprijs niet gebaseerd is op je inkomen. Indien je in betalingsproblemen komt, neem dan zeker contact op met het verhuurkantoor en/of het sociaal huis van je gemeente. Een afbetalingsplan kan hierbij voorkomen dat je in grotere problemen komt. 

Andere vragen over wonen, huren of verhuizen?

Mag ik nog verhuizen? Dat kan, maar het moet gaan om een dringende verhuizing. 

Zijn er betaalproblemen? Kijk samen met de verhuurder of jullie tot een oplossing kunnen komen. Ook het sociaal huis van je gemeente kan meewerken aan een oplossing. 

Meer info over de impact van de maatregelen? Kijk op www.wonenvlaanderen.be of neem contact op met De Woonwinkel.

De Woonwinkel blijft bereikbaar

Maar wel met een aangepaste dienstverlening:

  • De Woonwinkel sluit tot het einde van de genomen maatregelen (momenteel zeker t.e.m. 3 mei) de zitdagen 
  • De Woonwinkel blijft telefonisch (050 250 138) en via mail (info@dewoonwinkel.be) bereikbaar
  • Indien absoluut noodzakelijk is een afspraak mogelijk. Dit kan enkel na telefonisch overleg met De Woonwinkel
  • Alle niet-dringende huisbezoeken worden geannuleerd. 
op 03 april 2020
Nieuwsoverzicht
LCP