Recyclageparken vanaf 7 april terug open onder strikte voorwaarden

recyclagepark (grote weergave)

Door de strenge maatregelen in deze corona-crisis werd het recyclagepark eerder gesloten. Dit op instructies van de Vlaamse overheid om zowel de veiligheid van de bezoekers als van de medewerkers te vrijwaren. Omdat in deze periode de hygiëne en netheid ook heel belangrijk zijn voor een goede gezondheid, besliste de Vlaamse overheid om de recyclageparken vanaf volgende week opnieuw te openen. Dit betekent geen versoepeling van de huidige maatregelen, maar komt enkel tegemoet aan de noodzaak om een basisdienstverlening te verzorgen. Een bezoek aan het recyclagepark kan dus enkel indien noodzakelijk.

Netheid en hygiëne blijven ook in deze periode van groot belang

Burgemeester Jan de Keyser: “Oostkamp was vragende partij om de recyclageparken opnieuw te kunnen openen onder strikte voorwaarden. We zijn dan ook tevreden dat de Vlaamse overheid deze beslissing heeft genomen. Dit betekent niet dat de corona-maatregelen minder streng toegepast zullen worden, maar maken het enkel mogelijk om een basisdienstverlening te voorzien. Om te vermijden dat inwoners hun afval thuis moeten stockeren in afwachting van het einde van de maatregelen, werd beslist om de recyclageparken vanaf volgende week opnieuw te openen. We vragen hierbij wel om de nodige maatregelen strikt na te leven en zullen hier zeer strikt op toezien. We vragen iedere bezoeker om hier heel bewust mee om te gaan en nog steeds enkel langs te komen indien noodzakelijk. Om de eerste toestroom van bezoekers zo vlot mogelijk te verwerken, zullen de openingsuren van het recyclagepark in de Siemenslaan volgende week uitgebreid worden.

Het recyclagepark in de Siemenslaan en in de Leiteweg zullen vanaf dinsdag 7 april opnieuw open gaan. De openingsuren in het park in de Siemenslaan zullen tijdelijk uitgebreid worden om de toevloed aan bezoekers te kunnen spreiden. De openingsuren in de Leiteweg blijven zoals gewoonlijk. Wie afval wil brengen, moet strikte voorzorgsmaatregelen naleven: het aantal wagens in het park wordt beperkt, slechts 1 persoon per wagen is toegelaten en alle maatregelen rond social distancing moeten strikt opgevolgd worden.

Aangepaste openingsuren recyclagepark Siemenslaan tussen 7 april en 11 april:

Dinsdag 7 april:                                9 uur tot 17 uur

Woensdag 8 april:                           9  uur tot 17 uur

Donderdag 9 april                           9 uur tot 17 uur

Vrijdag 10 april:                                9 uur tot 17 uur

Zaterdag 11 april:                            9 uur tot 17 uur

Opgelet! Een half uur voor sluiting van het park wordt de wachtrij afgesloten en worden geen nieuwe wachtenden meer toegelaten.

Het recyclagepark in de Leiteweg zal open zijn op de normale openingsuren.

Vanaf dinsdag 14 april lopen de openingsuren opnieuw zoals normaal.

Tijdelijke regels voor bezoek aan recyclagepark

 • Het aantal wagens in het recyclagepark worden beperkt
 • Er wordt tijdelijk geen asbestafval aanvaard omdat we beschermingskledij maximaal willen voorbehouden voor zorgverleners.
 • Goederen voor de Kringwinkel kunnen tijdelijk niet afgeleverd worden in het recyclagepark omdat de afvoer van herbruikbare goederen stilgelegd werd.
 • Per wagen mag slechts 1 persoon zitten bij bezoek aan het recyclagepark
 • De minimale afstand van 1,5 meter tussen personen op het park moet steeds gerespecteerd worden in kader van social distancing
 • Wie ziek is of symptomen vertoont mag het recyclagepark niet bezoeken
 • De aanwijzingen van medewerkers dienen strikt opgevolgd te worden
 • Geen verkoop van compostvaten & -bakken, asbestzakken

 • Geen materieel, zoals schoppen, borstels, enz. beschikbaar i.v.m. besmettingsgevaar bij doorgeven
 • Geen afhaling hakseling mogelijk
 • Beperkte toegang: opstart, daarna 1 buiten = 1 binnen

We rekenen op de medewerking van alle bezoekers om deze dienstverlening vlot te kunnen voorzien. Ook hier is de veiligheid van iedereen van het grootste belang.

op 31 maart 2020
Nieuwsoverzicht
LCP