Gemeente Oostkamp voert voorrangsregeling in voor zorgpersoneel

Gemeente Oostkamp heeft op 23 maart een burgemeestersbesluit uitgevaardigd om zorgpersoneel voorrang te geven in voedingswinkels en apotheken. Deze regeling moet ervoor zorgen dat deze mensen minder tijd verliezen als ze hun broodnodige inkopen doen.  

Het gaat over een voorrangsregeling voor huisartsen, apothekers, zelfstandige verpleegkundigen en alle personeel nodig voor de kerntaken van ziekenhuizen, woonzorgcentra en thuiszorgdiensten, mensen die nu vaak extra uren aan de slag zijn. Onder voorrangsregeling wordt verstaan dat zorgpersoneel eerst geholpen wordt zodat zij zo min mogelijk tijd verliezen.   

De voorrangsbewijzen worden verstrekt via de woonzorgcentra, instellingen, koepels, … Alleen  zelfstandige thuisverpleegkundigen die niet binnen een koepel of organisatie aangesloten zijn, kunnen hiervoor rechtstreeks bij de gemeente terecht. Neem hiervoor contact op met het Secretariaat van gemeente Oostkamp: tel 050 819 940, secretariaat@oostkamp.be.

De zorgsector en de handelaren worden vandaag verwittigd, de regeling treedt onmiddellijk in werking.

Jan de Keyser, burgemeester:We zijn er ons van bewust dat deze crisis niet enkel van het zorgpersoneel een grote inspanning vraagt, maar van veel sectoren. Toch is het belangrijk extra maatregelen te treffen voor de zorgsector om deze mensen te ondersteunen. Een klein gebaar: voorrang in de winkel, kan voor hen heel veel betekenen. Bedankt aan iedereen om hen die voorrang ook te verlenen.”

Info of aanvraag affiche

economie@oostkamp.be of tel 050 819 861
op 23 maart 2020
Nieuwsoverzicht
LCP