Algemeen bezoekersverbod tot woonzorgcentra vanaf donderdag 12 maart

info.jpg (grote weergave)
Met ingang van 12 maart is er enkel toegang tot de woonzorgcentra mogelijk door medewerkers, externe medische en paramedische hulpverleners, stagiairs, geregistreerde vrijwilligers en mantelzorgers die instaan voor essentiële zorgtaken en die door de directie zijn erkend.

In de verdere strijd tegen het corona-virus ligt onze eerste focus op het beschermen van mensen die de grootste risico’s lopen. Vooral ouderen vallen onder deze groep. 

Vanaf 12 maart is er een algemeen bezoekersverbod tot woonzorgcentra en sluiten de lokale dienstencentra, waar veel ouderen over de vloer komen.  De centra blijven zeker tot 19 april gesloten.

Concrete en praktische informatie wordt door de directie van Ter Luchte en Sint-Jozef naar de familie van de bewoners van de woonzorgcentra gecommuniceerd. 

Wouter Beke, Vlaams minister: “Vandaag is de grootste zorg het risico op besmetting zo veel mogelijk te vermijden, vooral bij mensen die al kwetsbaar zijn. Binnen de ouderenzorg zijn we dus extra waakzaam. Na overleg met de sector, en in navolging van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad, nemen we daarom deze extra maatregelen.”

op 12 maart 2020
Nieuwsoverzicht
LCP