Gemeenten Oostkamp, Beernem en Zedelgem stemmen af rond corona-maatregelen (woensdag 11 maart 2020)

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

info (4).jpg (grote weergave)
Dit bericht is achterhaald. Er zijn nieuwe richtlijnen gekomen.

De West-Vlaamse burgemeesters zijn deze ochtend bij de gouverneur van West-Vlaanderen geweest in verband met de aanpak van het corona-virus. Oostkamp, Beernem en Zedelgem hebben nadien gezamenlijk ook verdere afspraken gemaakt. Ze volgen de richtlijnen en instructies van de FOD Volksgezondheid en van de gouverneur, in overleg met hun gemeentelijke noodplanningsambtenaren. De belangrijkste boodschap is: paniek is niet nodig, maar verhoogde waakzaamheid en zorgzaamheid omtrent besmetting zijn heel belangrijk.

Concreet betekent dit dat alle indoor manifestaties van meer dan 1.000 mensen verboden zijn. Dit voorlopig tot 31 maart. Verenigingen of organisatoren van evenementen kunnen uiteraard zelf beslissen om ook kleinere evenementen te annuleren, bijvoorbeeld als het om een kwetsbare doelgroep gaat. De gemeenten hebben afgesproken dat, als er een annulatie is van een gemeentelijke zaal uit voorzorg tegen het corona-virus, er geen annulatiekosten aangerekend zullen worden. 

De gemeenten blijven de situatie en de instructies van de hogere overheid op de voet volgen. Ook scholen, woonzorgcentra en dergelijke krijgen hun eigen richtlijnen van de hogere overheid.

Algemeen voor iedereen blijven de tips:

  • was regelmatig je handen.
  • gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en gooi het weg in een afgesloten vuilbak.
  • heb je geen zakdoek: hoest of nies in de binnenkant van je elleboog.
  • blijf thuis als je ziek bent!
op 11 maart 2020
Nieuwsoverzicht
LCP