Nieuwe fiets- en wandeldoorsteek door begraafplaats Ruddervoorde

Pad begraafplaats Ruddervoorde (grote weergave)
Op de begraafplaats van Ruddervoorde wordt werk gemaakt van de aanleg van een nieuw pad doorheen de begraafplaats. Dit kadert in de heraanleg van de Baron Pecsteenwijk, waarbij enkele nieuwe fiets- en voetgangersdoorsteken aangelegd worden.

Het pad door de begraafplaats tussen de Liematestraat en het Sint-Elooisplein wordt heraangelegd. Het vroegere pad in rode kiezel wordt vervangen door een pad met grote tegels. Dit moet in de eerste plaats meer comfort geven voor bezoekers van de begraafplaats, zeker voor minder mobiele mensen. Ook het wandelen en fietsen op deze fiets- en wandeldoorsteek wordt hierdoor verbeterd. 

Bij het gebruik van de doorsteek zal de fietser/wandelaar gevraagd worden om rekening te houden met het karakter van de begraafplaats en om dus de stilte te bewaren. De heraanleg past ook binnen het idee van het omvormen van de begraafplaatsen naar begraafparken. 

Ook de omgeving rond het monument is verfraaid en omgevormd tot een serene afscheidsruimte. Er komen nieuwe zitbanken (uit gerecycleerde kunststof) waardoor het ook een aangename ontmoetingsplaats zal worden. 

De heraanleg gebeurt door de medewerkers van de dienst Wegen.

op 27 februari 2020
Nieuwsoverzicht
LCP