Oproep: chauffeurs voor Minder Mobielen Centrale gezocht

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Enkele van de MMC-vrijwilligers: Jacqueline, Myriam, Jozef, Bertrand, Raoul en Gerard  (grote weergave)
Tijdens de Week van de Vrijwilliger, van 29 februari tot 8 maart, zetten we enkele vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale in de kijker. Laat je inspireren door hun getuigenis en word ook vrijwilliger.

Uit het dagboek van … de MMC vrijwilligers

4 enthousiaste chauffeurs die zich al geruime tijd inzetten voor de Minder Mobielen Centrale vertellen waarom ze het vrijwilligerswerk zo’n warm hart toedragen.

Bertrand, 14 jaar actief:

“Toen ik 14 jaar geleden op pensioen ging, wilde ik me nog even ten dienste stellen als vrijwilliger. Mijn eerste keuze viel op de MMC. Het is vrijwilligerswerk dat veel voldoening geeft. De mensen die ik vervoer zijn dankbaar en content dat ze zorgeloos en veilig op hun bestemming geraken. De afstanden van mijn ritten variëren tussen 2 en 250 km (UZ Leuven). Genoeg afwisseling dus. De motivatie om dit allemaal al zo lang met plezier te doen, is de goeie samenwerking met de verantwoordelijken die ons af en toe wel eens verwennen (lacht).”

Jacqueline, 3 jaar actief:

“Ik doe gemiddeld 1 tot 2 ritten per week. Dankzij dit vrijwilligerswerk heb ik al veel aangename momenten meegemaakt en veel dankbaarheid mogen voelen.”

Myriam, 8 jaar actief:

“Ik ben vrijwillig chauffeur voor de MMC omwille van de dankbaarheid die ik mag ervaren en de aangename babbels. Een bijkomende reden is dat ik zo actief blijf in het verkeer. Ik doe al mijn andere verplaatsingen zoveel mogelijk met de fiets en op deze manier verleer ik het autorijden niet.”

Raoul, 2 jaar actief:

“Als ik niets omhanden heb, doe ik vrijwilligerswerk. Ik ben niet de persoon die de ganse dag in de zetel kan zitten en niets doen. Van nut zijn voor iemand anders geeft me een goed gevoel! Voor mij is dit een hobby. Iedere week kom je wel iets tegen. Sommige mensen denken dat, wanneer ze in je auto zitten, ze je alles mogen vertellen. Alsof ze in een biechtstoel zitten. Niet verder vertellen, vragen ze dan. Je maakt de vreemdste dingen mee. Zo was er ooit een vrouw van 90 jaar die zei tegen mij: “Raoul ik ben verliefd op jou” (lacht).“

Wat is MMC?

De Minder Mobielen Centrale (MMC) is een thuiszorgdienst van het OCMW die mensen met een verminderde mobiliteit en een beperkt inkomen vervoert. Een vrijwillige chauffeur brengt je naar een sociale activiteit, doktersbezoek of andere medische afspraken.

MMC zoekt extra chauffeurs

De vraag om MMC in te schakelen blijft toenemen, dus extra chauffeurs zijn meer dan welkom. Heb je interesse? We bieden vorming, ondersteuning, omniumverzekering, kilometervergoeding en je komt in een enthousiaste groep vrijwilligers terecht. Je bepaalt uiteraard zelf wanneer je beschikbaar bent en we gaan voor een goeie match tussen chauffeur en lid.
Laat van je horen: tel 050 819 959 - meer info over vrijwilligerswerk op onze website

op 27 februari 2020
Nieuwsoverzicht
LCP