Tournée Minérale: doe je mee met team Oostkamp?

Tournée Minérale 2020 (grote weergave)
De campagne van de DrugLijn en de Stichting tegen Kanker roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, 29 dagen nee te zeggen tegen alcohol.

Alcohol: geen onschuldig product
Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Op je gezondheid
Schrijf je in en drink een maand lang geen alcohol. Je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Daar zijn voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt ermee aan een gezonder gewicht … Veel deelnemers voelen zich gewoon beter in hun vel.

Team Oostkamp
Februari wordt opnieuw de alcoholvrije maand. En wat voor één! Surf naar de website en daag je vrienden of collega’s uit. Je zal zien: het is minder moeilijk – en vooral véél leuker – dan je zou denken. 

Nieuw dit jaar is dat je je kan aansluiten bij een team. Kom jij bij team Oostkamp

Wie gaat er mee op café/resto?
Tournée Minérale betekent niet dat je een mand lang thuis hoeft te blijven. Integendeel, de campagne probeert net aan te tonen dat je je perfect kan amuseren zonder alcohol te drinken. Een bezoekje aan een goed restaurant of café met vrienden, familie of collega's hoort daar perfect bij. Horecazaken pakken tijdens Tournée Minérale dan ook graag uit met alcoholvrije varianten van bier, wijn of cocktails.

Wil je thuis zelf aan de slag gaan? Dan vind je op de website van Tournée Minérale heel wat recepten voor mocktails.

op 24 januari 2020
Nieuwsoverzicht
LCP