Enkele nieuwigheden voor ondernemers in 2020

Info (grote weergave)

1. Scan voor cybersecurity

Zijn de computers en netwerken van jouw onderneming goed beveiligd? Wat te doen in geval van een cyberaanval? Vanaf 2020 voorziet VLAIO een scan om te kijken hoe je onderneming scoort op vlak van cybersecurity, met daaraan een advies- of coachingstraject gekoppeld. Meer nieuws volgt in het voorjaar.? 

Meer info

2. Nieuwe benamingen voor vennootschappen

Sinds 1 januari 2020 gingen al enkele dwingende bepalingen van het nieuwe vennootschapsrecht van start, indien je je bestaande vennootschap door middel van een statutenwijziging hiermee nog niet in overeenstemming bracht. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat we niet meer spreken van een bvba maar bv en cv in plaats van cvba. 

Meer info

3. Meldingsplicht vennootschappen

Een kleine herinnering ook voor de?meldingsplicht van de uiteindelijke begunstigden?van vennootschappen:?volgens de laatste schattingen zijn er zo’n 100.000 vennootschappen en vzw’s waar dit nog niet in orde werd gebracht. Voorlopig verstuurt de FOD Financiën nog een herinnering in plaats van een boete. Ondernemingen zijn zo wel gewaarschuwd, want ze riskeren boetes tussen 250 en 50.000 euro.? 

Meer info

op 16 januari 2020
Nieuwsoverzicht
LCP