Wat verandert er vanaf 1 januari 2020?

Nieuw in 2020 (grote weergave)
We zetten enkele belangrijke veranderingen op een rij.

1. Samenwerking WZC Sint-Jozef en Ter Luchte

Het WZC Sint-Jozef in Oostkamp en Ter Luchte in Ruddervoorde gaan een Publiek Private Samenwerking aan. WZC Ter Luchte wordt dan vzw Ter Luchte.

De algemeen directeur is Frank Declerck, de woonzorgcoördinator is Hannelore Vervaeke. Je kunt hen bereiken via info@terluchte.be.

2. Rookmelders in je woning

In elke woning moeten er rookmelders hangen. Ze vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Ze zijn helemaal niet duur en makkelijk zelf te plaatsen.

Te koop in het Onthaal in OostCampus tegen een gunstige prijs: 16 euro per stuk en met 10 jaar garantie. De opbrengst gaat integraal naar de Stichting Brandwonden. 

3. Herbruikbare bekers

Wegwerpbekertjes, blikjes of petflesjes zijn verboden op alle evenementen, van schoolfeesten tot grote festivals. 

Organiseer je als vereniging een evenement en heb je herbruikbare bekers nodig? Deze kan je ontlenen via Kringloopcentrum ’t rad: tel 050 349 400, centraal.magazijn@trad.be.

4. Isoleren van je dak

Zowel woningen als huurwoningen die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet moeten voldoen aan de dakisolatienorm. Hulp nodig bij het isoleren van je dak? Doe gratis een beroep op de energiecoach William Werbrouck: tel 0477 985 602, william.werbrouck@dewoonwinkel.be.

5. Subsidies verenigingen

De toelagen voor de verenigingen worden herwerkt. Zij krijgen extra subsidie op basis van hun inspanningen voor inclusie, diversiteit en laagdrempeligheid.??

6. Forfait recyclagepark

Om de steeds stijgende kost van de afvalverwerking een beetje te drukken is een beperkte verhoging van de milieuheffing voorzien. Als tegemoetkoming en stimulans om het recyclagepark te gebruiken wordt het forfait van 5 euro per gezinslid op het recyclagepark opnieuw ingevoerd.  Meer info over wijzigingen in het afvalbeleid.

op 27 december 2019
Nieuwsoverzicht
LCP